Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Опалювальний сезон під загрозою: критичну заборгованість за газ мають 18 підприємств

0 31

Под Мукачево фура столкнулась с автобусом в Рим: есть жертвы

Укрзалізниця обмінює мілі подорожей у вагоні на знижки на таксі: як скористатися

Уряд України має намір конфіскувати у росіян 50 великих підприємств: перелік

Тематические ландшафтные композиции украсили полосу отвода в Мосузле

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" констатує, що з 37 виробників теплової енергії, які не виконують вимоги за розрахунками для отримання газу в рамках спецобязательств, 19 сплатили необхідний мінімальний платіж за спожитий газ і уникли ризику відключення від газопостачання.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАК, передають Українські Новини.

Решта 18 підприємств отримали від "Нафтогазу" письмові повідомлення щодо необхідності проведення термінових розрахунків щоб уникнути припинення газопостачання з 1 лютого.

станом на 29 січня, таким підприємствам теплоенергетики для продовження отримання газу в рамках ПСО необхідно сплатити понад 406 млн гривень (з урахуванням вартості газу, спожитого в грудні 2019 року).

Кінцевий термін розрахунків - 30 січня.

В список підприємств-боржників входять, зокрема, "Водотеплосервис" (Калуш, Івано-Франківська область), "Полтаватеплокомфорт" (Полтава), "ДТЕК Східенерго" (Щастя, Луганська область).

У свою чергу прес-служба компанії ДТЕК повідомляє, що "Нафтогаз України" вимагає від Луганської теплової електростанції (ТЕС) "ДТЕК Східенерго" самостійно припинити споживання газу з 7:00 01 лютого 2020 року.

"З липня 2019 Луганська ТЕС була змушена перейти на газ від "Нафтогазу" в умовах критичного дефіциту вугілля, який виник через інфраструктурні та політичні проблеми в регіоні. Станція може отримувати вугілля залізницею лише з території РФ, оскільки  залізничних під'їздів до Луганської ТЕС контрольованою українською владою територією немає. З червня минулого року Російська залізниця не підтверджує відвантаження вугілля на адресу Луганської ТЕС через невидачу квот на поставки вугілля. Собівартість виробництва електроенергії та газу, навіть з урахуванням ціни на газ за ПСО, не покривається максимальними цінами на електроенергію на новому ринку. Ситуація ускладнюється й іншими чинниками, як-от незатребуваність вітчизняної генерації через імпортну електроенергію і заборгованість ДП "Енергоринок" перед "ДТЕК Східенерго за вже відпущену електроенергію", - сказано в ньому.

Згідно з повідомленням, ці обставини призвели до дефіциту обігових коштів у компанії, незважаючи на це, "ДТЕК Східенерго" 22 січня 2020 року сплатив 14,5 млн грн за природний газ.

"Однак вже 23 січня Луганська ТЕС отримала вимогу "Нафтогазу"самостійно припинити споживання газу. Відключення поставок газу для Луганської ТЕС неминуче призведе до аварійного відключення електростанції через відсутність палива. Як наслідок, близько 1 млн жителів області можуть залишитися без електрики, будуть знеструмлені дитячі садки, школи, лікарні, об'єкти критичної інфраструктури регіону. Також буде порушено енергопостачання підрозділів Збройних сил України, які розташовані поблизу станції. З огляду на всі негативні наслідки, "ДТЕК Східенерго" не зможе відключити станцію від системи газопостачання. Наш пріоритет - забезпечення регіону електроенергією та теплом", - сказано в повідомленні.

Як повідомляли Українські Новини, "Нафтогаз" знизив на лютий ціни на газ для промспоживачів.

Також Оржель заявив, що ціна на природний газ для населення у 1-му кварталі 2020 року буде нижче 8,55 тис. гривень/тис. куб. м.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я