Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Повістку відправили поштою. Марка Цукерберга викликали в суд на Житомирщину

0 184
Повістку відправили поштою. Марка Цукерберга викликали в суд на Житомирщину

Где и как готовили лучший в мире спецназ

Новый поезд в Крым запустят с 25 мая через Воронеж

В Марий Эл подшефные кадеты Росгвардии поддержали акцию «Автограф Победы»

Какой церковный праздник сегодня, 20 сентября 2023 года, отмечают православные христиане

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області викликав засновника Facebook Марка Цукерберга на допит у справі щодо захисту честі мера міста Овруч Івана Коруда.

У соцмережі екскерівник місцевого осередку "Свободи" Олексій Кравчук образив Коруда, а оскільки Цукерберг є власником Facebook, відтак він виступає і відповідачем, адже співробітники не припинили поширення інформації про мера. Якщо Цукерберг програє процес, то заплатить меру Овруча одну гривню моральної шкоди.

Про це повідомляє видання "КП в Україні".

"У справах про захист честі та гідності до відповідальності притягають як автора інформації, так і власника ресурсу, на якому інформація поширювалася. Тому все зроблено відповідно до законодавства та за клопотанням позивача", - розповіла головний спеціаліст із забезпечення зв'язків зі ЗМІ Коростенського міськрайонного суду Житомирської області Ілона Захарова.

Зазначається, що відповідно до чинного законодавства або сам Цукерберг, або його адвокат має з'явитися до суду. Поштовим листом їм уже надіслано звістку згідно з міжнародними правилами вручення повісток та повідомлень. Але й без Цукерберга нічого критичного не станеться.

"У разі неявки Марка Цукерберга справа все одно буде розглянута. Оскільки, крім співвідповідача, є ще й відповідач. І рішення виноситься", - зазначає Захарова.

За її словами, це рішення покарати Facebook - не перше в Україні. Цукерберга вже неодноразово викликали як відповідача. Чим ці справи закінчилися – Ілона Захарова не знає.

"У цивільному судочинстві явка сторін не є обов'язковою. Але справа навіть не в цьому: рішення українського суду не поширюється на англосаксонське право, воно (рішення) може діяти виключно в рамках України. Навіть якщо співробітники соцмережі приїдуть до нас і програють процес, можуть не платити навіть гривню. І, до речі, причому тут взагалі Марк Цукерберг. Якщо на те пішло, роботу Фейсбуку в Україні контролює офіс в Ірландії. І притягувати до відповідальності правильніше за нього", - вважає київський адвокат Іван Ліберман.

За словами адвоката, він також чув, що це не перший в Україні процес, де фігурують співробітники соцмережі як співвідповідачі і навіть як свідки.

У тому, щоб зробити Марка Цукерберга повністю відповідачем, на думку Лібермана, є нюанс. Фейсбук лише надає послуги, але не бере участь у поширенні інформації. З таким самим успіхом можна намагатися подати до суду на інтернет-провайдера, завдяки якому у порушника працює інтернет, або місцеву електромережу, яка в момент правопорушення постачала електрику.

Як повідомляли Українські Новини, раніше засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг оголосив, що однойменна компанія змінює свою назву на Meta.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я