Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

11 липня в черкаській Кам'янці проведуть джазовий фестиваль до 180-річчя Чайковського

0 34
11 липня в черкаській Кам'янці проведуть джазовий фестиваль до 180-річчя Чайковського

Дизайнерка Світлана Бевза відвідала балет Чайковського «Лебедине озеро» в Лондоні

США вынуждено корректируют санкционную политику в отношении России

Розформування 67-ї бригади «Правий сектор»: з бійців добровольчого підрозділу створили окрему частину

Ушел из жизни Юрий Ключников, новосибирский поэт, философ, переводчик, путешественник

11 липня в місті Кам'янка Черкаської області відбудеться фестиваль класичної та джазової музики Kamianka Music Fest. Фестиваль проводиться щорічно під відкритим небом у парку Кам'янського державного історико-культурного заповідника. Фестиваль проводиться під кураторством громадської організації "Центр культурних ініціатив "Відповідальне майбутнє" та за підтримки Кам'янського міської ради.

Кам'янка та навколишні села Черкаської області пов'язані з тривалим перебуванням у них всесвітньо відомих композиторів Петра Чайковського та Кароля Шимановського.

Протягом 28 років, з 1865 по 1893 роки, сюди приїжджав знаменитий композитор Петро Чайковський на літо до сестри. Саме тут, за його словами, він жив, працював, відпочивав і написав понад 30 творів, серед яких: опери "Мазепа", "Орлеанська діва", "Євгеній Онєгін" та балет "Лебедине озеро".

А засновник польської композиторської школи ХХ століття Кароль Шимановський народився в цих краях. Тут пройшли його дитинство та молодість.

Цього року фестиваль набуває нового масштабу, оскільки приурочений до 180-річчя з дня народження Петра Чайковського, який походить від козацького роду Чайок.

Простором для проведення музичного фестивалю традиційно стає парк Кам'янського державного історико-культурного заповідника з парковою сценою і відомою музичною школою.

Хедлайнером класичної частини фестивалю стане оркестр "Віртуози Києва" - кращі українські музиканти, переможці міжнародних конкурсів під керівництвом відомого у світі віолончеліста, диригента Дмитра Яблонського. Лише протягом року "Віртуози Києва" взяли участь понад 100 концертах в Україні, Ізраїлі, Азербайджані, Іспанії, Швейцарії.

Джазову частина фестивалю Cosmic Jazz Night відкриє тріо піаністки Наталії Лебедєвої в тандемі з кращою співачкою України, за версією журналу Elle Ukraine 2017, Лаурою Марті. Тріо - це ще контрабас Ярослава Товарянського та барабани Ярослава Бориса.

Для тих, хто зацікавлений побувати на фестивалі під відкритим небом у Кам'янці, з Києва від двох станцій метро організують автобус з екскурсоводом для 2-денного перебування в Черкаській області, де, окрім музею Петра Чайковського, привертає історією, природною красою Холодний Яр з тисячолітнім дубом Максима Залізняка.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я