Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Київський тиждень критики проведе кінофестиваль, присвячений Україні 90-х, в Амстердамі

0 423

Врачи "Плавучей поликлиники" осмотрели 130 жителей села Могочино

Дизайнерка Світлана Бевза відвідала балет Чайковського «Лебедине озеро» в Лондоні

Ушел из жизни Юрий Ключников, новосибирский поэт, философ, переводчик, путешественник

Розформування 67-ї бригади «Правий сектор»: з бійців добровольчого підрозділу створили окрему частину

З 17 до 21 травня в Амстердамі відбудеться подія від Київського тижня критики, присвячена Україні 1990-х. У програмі — фільми сучасних українських режисерів та ретроспектива, що розповідає про цей період національного пробудження. Зокрема, покажуть стрічку «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової та «Ля Палісіаду» Філіпа Сотниченка. 

Програма об’єднана темою, що презентує період української історії, який мало обговорюють на Заході, та надає платформу для розмови про минуле й сьогодення України, виходячи за межі упереджень радянської доби. 

Фільмом-відкриттям фестивалю стане «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової. Це історія дорослішання, яка розгортається напередодні падіння СРСР. Головна героїня стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої. До програми також увійшла кримінальна драма «Носоріг» Олега Сенцова про бандитські 90-ті в Україні. Покажуть і «Ля Палісіаду» Філіпа Сотниченка. Знята в жанрі пострадянського нуару ця стрічка розповідає про розслідування вбивства міліціонера, яке розгортається за лічені місяці до скасування смертної кари. Ретроспективну частину програми представляє стрічка «Лебедине озеро. Зона» Юрія Іллєнка, яка свого часу стала першим українським фільмом, показаним на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. Фільм розповідає про кохання в’язня-втікача та жінки, яку він зустрічає біля монумента «Серп і молот». Завершальним заходом стане унікальний мультимедійний концерт, присвячений 100-річчю з дня народження видатного режисера Сергія Параджанова. Перформанс містить музику, зображення та тексти, які розширюють уявлення про його фільм «Тіні забутих предків» та обставини, за яких стрічку знімали.У програмі будуть представлені й інші фільми українських режисерів, знятих у 1990-тих та сьогодні. Після кожного показу відбудеться дискусія між одним із кураторів Київського тижня критики та нідерландськими кінокритиками.

Сообщение Київський тиждень критики проведе кінофестиваль, присвячений Україні 90-х, в Амстердамі появились сначала на Platfor.ma.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я