Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Подорожуємо по Україні. Де відпочити в Чернівецькій області

0 94
Подорожуємо по Україні. Де відпочити в Чернівецькій області

Дизайнерка Світлана Бевза відвідала балет Чайковського «Лебедине озеро» в Лондоні

Розформування 67-ї бригади «Правий сектор»: з бійців добровольчого підрозділу створили окрему частину

Фотопрогулка по советским городам. Классная серия!

Ушел из жизни Юрий Ключников, новосибирский поэт, философ, переводчик, путешественник

В цьому році туроператори прогнозують, що через пандемію коронавірусу, який не в світі не здає позиції, в Україні буде більш популярний внутрішній туризм

Україна не поступається за кількістю цікавих місць іншим країнам. В одній лише Чернівецькій області є безліч місць, які можна відвідати під час відпустки.  

Чернівці

Місто розташоване на південному заході, в 40 км на північ від румунського кордону. Засноване в XII столітті галицьким князем Ярославом Осмомислом. Місто є історичним центром області Буковина.

З Чернівцями пов'язане життя багатьох діячів української, єврейської, російської, румунської, молдавської, австро-німецької та вірменської культур.

Однією з основних визначних пам'яток міста є Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Це обов'язкове місце всіх екскурсій, які проходять в Чернівцях.

Фото: photolama.com.uaЧернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Фото: photolama.com.ua

Обов'язково варто відвідати міську ратушу, яка знаходиться, як і належить, в самому центрі міста, на Центральній площі. Красиво підсвічується ввечері. Висота вежі близько 50 метрів, з неї відкривається непоганий вид на місто, але трохи страшно для тих, хто боїться висоти.

Ратуша. Фото: discoverukraine.com.uaРатуша. Фото: discoverukraine.com.ua

Хотинська фортеця

Фортеця розташована в місті Хотин. Її називають одним із семи чудес України.

Споруду кам'яних укріплень Хотина прийнято пов'язувати з Галицько-Волинським князівством і з ім'ям Данила Галицького.

З цією фортецею пов'язана легенда. Раніше на території оборонної споруди не було колодязя. Одного разу, на одній битві, коли захисники не могли продовжувати охороняти через сильної спраги, юна дівчина зголосилася допомогти їм. Вона мотузяною драбиною спустилася до річки і набрала глечик води. Але, коли вона вже піднімалася назад, в неї влучила ворожа отруйна стріла. Незважаючи на біль, юна героїня донесла глечик води до захисників і померла прямо у них на руках.

Хотинская крепость. Фото:khotynska-fortecya.cv.uaХотинська фортеця. Фото:khotynska-fortecya.cv.ua

Лебедине озеро, Чортория

Село Чортория відоме серед туристів своїми архітектурними пам'ятками і красивою природою. Лебедине озеро - одне з таких чудових місць, яке майже повністю заселяють красиві білі птахи.
Щорічно взимку на озеро прилітають більш як 150 лебедів. Вода озера майже не замерзає, оскільки з дна озера б'ють гарячі джерела, які не дають водойми повністю замерзнути.

Лебедь. Фото:kitsman.infoЛебедь. Фото:kitsman.info

Оглядовий майданчик, село Хрещатик

Тут, на високому і крутому березі річки Дністер, розташованй природний оглядовий майданчик. Без будь-яких технічних засобів звідси можна помилуватися унікальним географічним явищем - меандрові Дністра.

Хрещатик має унікальне розташування. Село розкинулося на високій кручі (близько 150 метрів над річкою Дністер), яка, в свою чергу, являє собою рівнину. Звідси відкривається вид на Дністер, місто Заліщики.

Залещики. Фото: igotoworld.com.Заліщики. Фото: igotoworld.com.

Як повідомляли Українські Новини, через коронавірус туризм в Україні зазнає серйозних збитків.

Тим часом, Україна відкрила історичні маяки для туристів.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я