Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Святкування Дня незалежності-2021 обійшлося в рекордну для України суму

0 48
Святкування Дня незалежності-2021 обійшлося в рекордну для України суму

Чай Greenfield досі виробляється під Києвом попри власників росіян

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави, – Офіс генпрокурора

Власник букмекеру GGBET має зв’язки з російським бізнесом

Глава Броварской РГА влетел на авто в пешеходов. Он был «в стельку» пьяным

За всі роки Незалежності святкування і пов'язані з ним проекти обійдуться в рекордну суму, на підготовку до 17-серпня було вже витрачено 195 млн грн. Про це йдеться в аналізі порталу громадського контролю державних закупівель Dozorro, передають Українські Новини.

195 млн гривень було витрачено на 17 серпня, з яких 115 млн на закупівлі в Prozorro і ще 80 млн - за договірною процедурою. Ці кошти були спрямовані на організацію більш 150-ти святкових заходів по всій Україні. Зокрема, на установку гігантських прапорів, інфраструктурні проєкти.

"Раніше на День Незалежності витрачали суми в десятки разів менше. Наприклад, у 2020 році такі видатки становили лише 4 млн грн, а у 2019 році - 10 млн грн. Порівняти з витратами на попередньої ювілей - 25-річчя - неможливо, тому що більшість закупівель здійснили по паперовим тендерами. Після запуску Prozorro до Дня Незалежності у 2016 витратили тільки 870 тис. грн ", - йдеться в повідомленні.

У святковий бюджет включені інфраструктурні проекти: реставрація аеропортів в обласних центрах, пам'яток, запуск космічного апарату. За прогнозами Міністерства фінансів, це буде коштувати бюджету 5,4 млрд грн.

Святкові заходи в Києві

Зйомка параду Збройних сил України в Києві та Одесі компанією "Спецекспотрейд" коштувала 20 млн гривень. Оренда приміщення для концерту на "НСК" Олімпійський - понад 5 млн грн. Благодійний концерт італійського оперного співака Андреа Бочеллі - 19,5 млн гривень. На організацію безкоштовного концерту на Михайлівській площі "Ковчег "Україна": десять століть української музики" було витрачено 15 млн грн.

Вручення нагород "Національна легенда України" коштувало бюджету 6,8 млн гривень. Нагороди оцінюються в 1,6 млн грн, сценарій заходу і саме дійство - 1,7 млн ​​грн, кейтеринг - 140 тис. грн.

На установчий саміт "Кримської платформи" витратили 6,8 млн грн. Додатково на логістику, рекламу, кейтеринг, транспортування та інші потреби пішло майже 10 млн гривень.

Святкові заходи по всій Україні

Найбільше коштів було витрачено в Київській області та самому Києві - 168 млн грн. На другому місці за витратами Дніпропетровська область - 6,4 мільйона грн. на третьому - Харківська область з сумою в 4,6 млн грн.

Найбільші державні прапори

За даними організації StateWatch, на цей проект витратили мінімум 170 млн грн. Стела з державною символікою в Харкові обійшлася у 24,5 млн грн. Друге місце за вартістю зайняв прапор в Броварах Київської області, на який витрачено майже 20,8 млн грн. У Сумській, Тернопільській, Одеській та Херсонській ОДА вирішили обійтися в цій справі без бюджетних коштів. А в Києві та Запоріжжі високі прапори встановили раніше, в попередні роки.

Ще 4,6 млн грн коштує комунікаційна кампанія для церемоній урочистого підняття прапорів за участю президента та інші посадових осіб. Відеозйомка та створення ролика оцінені в понад 1 млн гривень.

Відео

Мінімум 42 млн грн було витрачено на створення відеоконтенту. Виробництво 30 документальних відео про 30 років незалежності України за 20 хв кожне обійдеться бюджету в 4 млн грн. Ще 9,8 млн грн - на один документальний серіал про самому святкуванні. Це будуть 26 ігрових відеороликів по 60 секунд, ігровий відеоролик на 90 секунд, а також документальний фільм на 26 хвилин.

Інфраструктура

Найбільші суми закладені в інфраструктурні проекти - 5,4 млрд грн, з яких 570,2 млн грн - на будівництво євроколії "Київ - Львів - Скнилів", 1,3 млрд грн. - на завершення будівництва другої черги Національного музею Голодомору, 1,2 млрд грн - на завершення будівництва нового комплексу лікарні "Охматдит". Також планується модернізувати шість регіональних аеропортів і запустити в космос український супутник.

Як повідомляли Українські Новини, понад 170 млн грн планували витратити на установку гігантських прапорів по всій країні до Дня незалежності.

При цьому святковий концерт на честь Дня незалежності на НСК "Олімпійський" став платним для глядачів.

Своєю чергою, президент Володимир Зеленський заявляв, що українці запам'ятають парад 2021 року назавжди.


Читайте также

В тренде на этой неделе

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави, – Офіс генпрокурора

Пьяное ДТП в Броварах: Суд взял под стражу главу РГА

ДТП в Броварах: главе РВА избрали меру пресечения

Глава Броварской РГА влетел на авто в пешеходов. Он был «в стельку» пьяным

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я