Мы в Telegram
Добавить новость
< >
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Поиск города

Ничего не найдено

Власник Wexler Group прокоментував припинення імпорту російських нафтопродуктів

0 380

Учёные обнаружили мощный космический луч неизвестной природы

Ученые обнаружили в космическом пространстве луч огромной мощности

Минобороны: силы ПВО сбили за сутки 6 ракет ATACMS ВСУ

Непонятный космический луч принят на Земле, ученые не могут его расшифровать

Імпорт російського дизельного палива в Україну не був чимось незаконним, а припинення поставок пов'язано виключно з нинішніми політичними обставинами.
Про це розповів власник Wexler Group Петро Белз в інтерв'ю "ЕП".

На питання, чи прораховували в Wexler Group ризики, перш ніж починати імпорт російських нафтопродуктів, глава компанії відповів ствердно.

"Я не бачив в цьому ризиків. Скажу так: не було б Нісана (Моїсеєва, глави" Proton Energy Group ", яка до недавнього часу була ексклюзивним імпортером ресурсу "Роснефти" в Україні, - ред.) - був би хтось інший, не було б нас - був би хтось інший", - пояснив Белз, додавши, що Wexler Group вже припинили співпрацю з підприємствами Моїсеєва.

"Якщо хтось багато імпортує, його завжди ганяють. В Україні так завжди відбувається.

Якщо ви нічого не робите - про вас не говорять, як тільки починаєте робити - про вас говорять", - пояснив Белз.

Глава Wexler Group відзначає і певні позитивні для України моменти в імпорті російських нафтопродуктів - зокрема, за його словами, імпорт дизельного палива з Росії вберіг ринок від дефіциту і різкого підвищення ціни.

"Ми імпортозалежна країна, 85% дизельного палива імпортуємо. Якою була б ціна білоруського ресурсу в Україні до запуску продуктопроводу (" ПрикарпатЗахідтранс "- ред.)?

Зник дефіцит, зникли спекулятивні моменти, завжди є продукт", - зазначив він.

За словами Петра Белза, його компанія не займалася незаконною діяльністю.

"Ми імпортували в Україну не заборонений, що не кримінальний, не пов'язаний з якимось фінансуванням тероризму продукт за найкращою ціною. Що ми робили не так?

Тому нам потрібно чітко розділяти: якщо це політика, то з квітня ми перестали імпортувати російський продукт. Чи не тому, що ми не хочемо цього робити, а тому, що така політична воля в Україні", - пояснює він.

15 березня стало відомо, що Wexler Group з квітня призупиняє поставки російського дизельного палива в Україні.

За підсумками 2020 року компанія "Анвітрейд", що входить в Wexler Group, стала лідером в рейтингу імпортерів дизельного палива.

Поставки компанії за підсумками минулого року зросли в порівнянні з 2019 роком на 9% до 662,3 тис. тонн, з яких 542,2 тис. тонн - російський ресурс.

За даними цінового агентства Argus, сумарний імпорт дизпалива, а також обсяги його виробництва в Україні в 2020 році становили 7,38 млн тонн, а ввезення дизельного палива на ринок України становив 6,19 млн т.

Поставки російського дизпалива на ринок України в 2020 році зросли на 79 тис. тонн в порівнянні з 2019 роком, до 2,61 млн тонн.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я