Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Sector X: "Фармак" та група ангельських інвесторів проінвестує в 2 MedTech стартапи близько $500 тис.

0 16

Реальный технический сбой или зависть — участники лотереи намекают на её нечестность

"Спасибо за Победу!": ветеранов поздравляют по всей Нижегородской области

Окупанти завдали удару авіабомбою по Золочівській громаді на Харківщині: поранено 56-річного чоловіка

"Было и нету?" Наши перестали работать "в ответ на" и взялись за дело всерьез

Великий виробник лікарських препаратів компанія "Фармак" та група ангельських інвесторів проінвестує в 2 MedTech стартапи близько 500 тис. доларів.

Про це йдеться в повідомленні компанії "Фармак".

"У лютому цього року акселераційний хаб Sector Х на базі UNIT.City оголосив про відкриття 3-ех треків (MedTech, Logistics і BeautyTech) з сильними корпоративними партнерами: фармацевтичним гігантом "Фармак", топовим гравцем роздрібної торгівлі побутовою технікою та електронікою "Фокстрот" і лідером індустрії краси – компанією L’Oréal. Компанії 11 місяців працювали зі стартапами на треках, стартапи проходили акселераційну програму і ось що вийшло. "Фармак" підписав договір про співпрацю з двома стартапами. І це один з перших в Україні кейсів, коли корпорація буде офіційно інвестувати в стартами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, стартап Bicovery (фаундер: Володимир Тутов, Олександр Шарко) отримав від групи "Фармак" 50 тис. доларів і ще 30 тис. доларів від ангельських інвесторів цієї компанії.

Bicovery - це екосистема з web і мобільними додатками, допомагає людині з біполярним розладом, його близьким і лікарям мати більш повну інформацію про динаміку хвороби; отримувати попередження про потенційні маніакальні або депресивні епізоди, вимірювати ефективність мед.препаратів і процедур; зменшити вартість і збільшити системність лікування; підвищити якість життя хворого і його близьких.

"Як це працює? За допомогою технік машинного навчання і детермінованого аналізу Bicovery моніторить психічний і фізичний стан людини з біполярним розладом в реальному часі. 90% аналізу Bicovery побудовані на відстеженні актуальною поведінкової інформації зібраної з безлічі джерел: дані з будь-яких натільних пристроїв, аналіз сну, дзвінки та соціальні мережі, динаміка набору тексту і кількість помилок, графік харчування, геопозіція, опитування, когнітивні гри. Bicovery скорочує витрати на лікування людини з біполярним розладом на 10-30%, значно зменшує кількість візитів до лікаря, знижує необхідність амбулаторного лікування та прискорює процес підбору ефективних препаратів для конкретного пацієнта", - зазначається в повідомленні.

Згідно з повідомленням, стартам ComeBack Mobility (фаундер: Попов Ілля, кофаундер Ліза Воронкова) отримає перший транш 100 тис. доларів від групи "Фармак" і  30 тис. доларів від ангелів з цієї компанії, і ще 150 тис. доларів команда отримає після виконання KPI.

Ще в процес переговорів підключилися партнери "Фармак" і також допомогли дозаповнити раунд: представник французької компанії Undisputed Paris SAS Frédéric Delfosse – 40 тис. доларів, а також Дмитро і Оксана Томчук – 75 тис. доларів.

Вся сума інвестицій становить 395 тис. доларів.

ComeBack Mobility – розумні насадки на милиці, для контролю навантаження при реабілітації захворювань і пошкоджень нижніх кінцівок

ComeBack Mobility працює наступним чином: під час ходи на милицях дані про навантаження на хвору ногу і кількість кроків надходить на мобільний телефон пацієнта, дані порівнюються з програмою реабілітації і трансформуються в рекомендації пацієнтові. Пацієнт коригує навантаження на хвору ногу відповідно до рекомендацій, відзначаючи в додатку при цьому свої больові відчуття. Лікар дистанційно спостерігає за поступовим збільшенням навантаження і больовим порогом пацієнта. У разі необхідності коригує програму реабілітації.

"Ми почали працювати з  Sector X задля широти задуму, та задля синергії між індустрією і творчістю, яка дозволить знайти нові і затребувані рішення для лікарів, провізорів, пацієнтів, щоб поліпшити якість життя і збільшити її тривалість. Це тільки початок, будуть і інші стартапи. Для нас цікаві напрямки на стику просунутої експрес-діагностики, цифрової медицини, інтерактивної залученості пацієнта, дозволяють діагностувати і прогнозувати можливі проблеми зі здоров’ям. А якщо вони виявлені, то за допомогою біомедичних і обчислювальних технологій визначати причини і рекомендувати рішення виявлених проблем. Ми готові інвестувати в зростання цих стартапів, брати участь в їх розвитку до рівня успішного бізнесу", – зазначив технічний директор "Фармак" Андрій Гой.

Згідно з повідомленням, всього "Фармак" поспілкувався з більш ніж 30-ма стартапами за 11 місяців, а заявок на MedTech було більше 60-ти.

Як повідомляли Українські Новини, "Фармак" підтримає стартапи в рамках співпраці з акселераційним хабом стартапів Sector X.

2019 рік "Фармак" закінчив з прибутком 1,056 млрд гривень, при цьому виручка компанії досягла 6,542 млрд гривень.

Продукція компанії "Фармак" експортується більш ніж у 20 країн світу, в портфелі компанії налічується 220 продуктових досьє.

На підприємстві функціонують 20 виробничих ліній, які відповідають вимогам GMP.

14 виробничих ліній сертифіковані європейським регуляторним органом.

З 2015 року в "Фармаку" працює власний комплекс з виготовлення субстанцій (департамент з виробництва АФІ) в місті Шостка, планова потужність якого становить 100 тонн субстанцій на рік.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я