Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

ЄС оголосив тендер на постачання ліків для інтенсивної терапії пацієнтів з COVID-19

0 31
ЄС оголосив тендер на постачання ліків для інтенсивної терапії пацієнтів з COVID-19

В этот день ровно 30 лет назад будущий президент Российской Федерации был гидом будущего короля Великобритании в экскурсии по Ленинграду

Окупанти завдали удару авіабомбою по Золочівській громаді на Харківщині: поранено 56-річного чоловіка

Юного камчатского спасателя наградили на XI всероссийской инициативе с международным участием «Горячее сердце»

"Было и нету?" Наши перестали работать "в ответ на" и взялись за дело всерьез

Європейський Союз оголосив об'єднаний тендер на поставку 24 ліків для інтенсивної терапії пацієнтів з COVID-19 у зв'язку з побоюваннями початку другої хвилі епідемії і ризиком дефіциту ліків для інтенсивної терапії.

Про це пише видання РБК-Україна з посиланням на Reuters.

В рамках тендеру будуть закуплені ліки для десяти країн-членів Європейського Союзу.

Зокрема, чиновник ЄС повідомив Reuters, що в країнах ЄС існує брак анальгетиків, антибіотиків, м'язових релаксантів, знеболюючих і реанімаційних препаратів, ці препарати в основному використовуються для лікування критично хворих пацієнтів з COVID-19, які потребують седації для інтубації.

Станом на квітень країни-члени Євросоюзу мали нестачу близько 100 найменувань лікарських засобів для лікування коронавирусної хвороби.

Серед тих, які відсутні або схильні до ризику дефіциту у великій кількості були анальгетики парацетамолу; анестетики фентаніл, мідазолам і профопол; реанімаційні препарати добутамін і норадреналін; міорелаксанти цизатракурій і рокуроній; антибіотики піперацилін, азитроміцин і амоксицилін.

Спільні тендери призначені для того, щоб уникнути конкуренції між країнами ЄС за ліки і важливе обладнання.

З квітня по липень український виробник ліків "Фармак" вже експортував до країн ЄС партію "Пропофолу" на суму понад 635 тис. доларів.

За даними медичних експертів, "Пропофол" використовується для індукції або підтримання наркозу, а також при штучній вентиляції легенів при лікуванні COVID-19.

Крім того, європейська сторона закупила "Пропофол" без його реєстрації в компетентному органі ЄС, що є обов'язковою умовою реалізації ліків в країнах Євросоюзу.

Як повідомляли Українські Новини, 2019 рік "Фармак" закінчив з прибутком 1,056 млрд гривень, при цьому виручка компанії досягла 6,542 млрд гривень.

Продукція компанії "Фармак" експортується більш ніж у 20 країн світу, в портфелі компанії налічується 220 продуктових досьє.

На підприємстві функціонують 20 виробничих ліній, які відповідають вимогам GMP.

14 виробничих ліній сертифіковані європейським регуляторним органом.

З 2015 року в "Фармаку" працює власний комплекс з виготовлення субстанцій (департамент з виробництва АФІ) в місті Шостка, планова потужність якого становить 100 тонн субстанцій на рік.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я