Мы в Telegram
Добавить новость
< >
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Поиск города

Ничего не найдено

Хроніки знищення православ’я на Україні

В Тернопольской области с рельсов сошли грузовые вагоны - пассажирские рейсы задержатся

Минобороны: Су-34 поразили бомбами ФАБ-500 опорный пункт ВСУ в зоне СВО

Хроніки знищення православ’я на Україні
На фото: Влада «віджимає» у УПЦ Києво-Печерську лавру
Власний кореспондент «ОР» сб, 04/22/2023 - 16:18

Режим Зеленського продовжує захоплення православних храмів на Україні. Верховна Рада і уряд готують законопроект про повну заборону УПЦ.

Ще 10 квітня нардеп від партії «Слуга народу», голова Комітету Верховної ради України з гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що влада має намір заборонити всі релігії, повʼязані з Росією: «За війну у РФ виступає не лише РПЦ. Так само це стосується мусульманських організацій, також це стосується і буддистів, що було для мене дивно, і навіть там таких екзотичних вже течій, як шаманізм».

Потураєв додав: «Наша мета як представників влади сприяти встановленню єдиної Православної церкви в Україні. Вона вже є – це ПЦУ». Політик, який за посадою повинен неухильно дотримуватись Конституції України, відкрито зневажає її норми, адже церква відділена від держави. За законом. Але не «за поняттями», по яких і діє Потураєв та інші представники влади.

Упродовж тижня міські ради Хмельницького, Камʼянця-Подільського, Рівного, Здолбунова, Тернополя, Луцька, Березані та декількох інших міст ухвалюють рішення про вилучення земельних ділянок під храмами УПЦ і передачу їх ПЦУ. Така синхронність доводить, що місцева влада отримала вказівку зверху.

19 квітня адепти ПЦУ захопили Свято-Миколаївський храм УПЦ у селі Гільча Рівненської області. Депутат сільради від партії Порошенко «Європейська солідарність» Катерина Тишковець та активістка ПЦУ Ольга Шевчук повели своїх однодумців на штурм церкви під прикриттям поліції.

В той же день депутати Самбірської міськради Львівської області заборонили діяльність УПЦ, аргументуючи це «загрозою суверенітету України». Виглядає це смішно, бо від суверенітету України нічого не залишилось, але ж треба щось казати.

Загострилось протистоянні віруючих і поліції біля Києво-Печерськоє лаври, а представники комісії Міністерства культури та інформаційної політики України у супроводі поліцаїв захопили ще один корпус. Після початку служби спецназ поліції закрив ворота, що ведуть до Живоносного храму (корпус №44). «Прихожани, які не встигли зайти, залишилися за огорожею», – повідомляють в УПЦ.

«Повідомляють, що з якогось дива СБУ перевіряє ноутбуки у насельників одного з корпусів. Чи справді то СБУ, підтвердити не можемо. Нічого не чули про нові "безпекові заходи". Лише бачимо віджим Лаври за допомогою ЧВК "поліція". Чи перевірки СБУ так само йдуть бонусом до контракту заповідника по "охороні" за 4,3 мільйони гривень?»,  пише Телеграм-канал «Перший Козацький».

 

Поліція перешкоджає будь-якій зйомці того, що відбувається у Лаврі. Обшукують операторів, ведучого прямого ефіру затримали у машині. На територію самого монастиря допускають лише за паспортами.

19 квітня біля входу до Нижньої лаври поліцейські напали на правозахисницю Вікторію Кохановську, заштовхали її до машини та увезли. В той же день було затримано ще трьох захисників Лаври.

Громадська організація «Жіноча сила України» закликала підтримати її лідера Вікторію Кохановську.

21 квітня віруючі зібралися біля стін Печерського райсуду Києва, де слухали справу правозахисниці Вікторії Кохановської та ще трьох захисників Києво-Печерської лаври.

 

Видео файл

 

Видео файл

Архієрей УПЦ митрополит Лонгин (Жар), намісник Вознесенського Банченського монастиря, також закликав звільнити правозахисницю Вікторію Кохановську. Відомо, що 17 квітня 2023 року до Банченського монастиря прийшли силовики з наказом про мобілізацію ченців. Про в ефірі Romania TV розповів богослов Валентин Гоя.

Він прокоментував діяльність української влади: «Проурядова фракція стоїть на задніх лапках перед керівником держави і намагається в усьому догодити, не важливо які накази надходять. І поки в Україні існують люди, які відстоюють святі канони, істинне Православʼя, істинні цінності, центральна влада не може спокійно ввести в суспільство всю ту нісенітницю, яку навʼязують ззовні».

20 квітня Київська міськрада закликала Кабінет міністрів та Раду Національної безпеки і оборони України в межах повноважень вжити невідкладних заходів щодо припинення з УПЦ договорів оренди або користування культовими спорудами, які перебувають у державній власності. Під зверненням підписались 80 депутатів.

Власний кореспондент «ОР»


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я