Поиск города

Ничего не найдено

Војни резиме ЛДНР. Ситуација на линији додира 7. априла (ажурирано)

0 3322

Порт пяти морей. В Москве стартовал летней сезон речной навигации

Минобороны РФ: Все атаки противника успешно отбиты, вклинивания в оборону не допущено

Тактика ВСУ, отработанная под руководством западных кураторов, больше не работает, на то есть объективные причины

«Набили техники на призовой фонд»: бойцы СВО благодарят сенатора Карелина за дельную инициативу

22:47 Непријатељ је од почетка данашњег дана испалио више од 200 граната и мина из вишецевних ракетних система БМ-21 Град калибра 122 мм, топова 152 и 122 мм и минобацача 120 мм.

21:35 Оружане снаге РФ блокирале насеље Угледар, сада се боре за његово ослобађање.

21:13 Током протеклог дана у борби за независност 4 бранитеља ДНР погинула су на дужности, а 26 је повређено – Народна милиција.

20:55 Према оперативној линији СЦКК ДНР, стигле су информације о штети од гранатирања ВФУ насеља. Александровка на следећим адресама:

– ст. Цхелиускинтсев, 59 „а“, 60 „а“ – стамбене приватне куће.

– ст. Ленина, 183, 183 „а“, 172 „б“ – стамбене приватне куће.

20:50 У Мариупољу је убијено око 5.000 цивила, рекао је нови градоначелник града.

19:26 У Мариупољу 15-20% стамбеног фонда не подлеже рестаурацији, рекао је градоначелник града Константин Ивашченко, који је именован дан раније, у емисији 60 минута.

18:54 Како је постало познато Војном Доњецком каналу, борци НМ ДНР упали су у насеље. Каменка у Јасиновачком округу. Сада наши браниоци настављају борбу, чистећи само село од нациста. Ово ће обезбедити одскочну даску за каснији напад на Авдијевку.

18:20 Као резултат гранатирања у Петровском округу на ул. Социјалистички и у Кујбишевској области на ул. Степа је претрпела стамбену изградњу.

18:15 Ситуација у Мариупољу од 18:00 7. априла 2022: На десној обали се смањује обруч око јединица Оружаних снага Украјине блокираних око парка у Приморском округу. На левој обали, савезничке снаге су готово у потпуности ослободиле сва стамбена насеља на левој обали. Под контролом украјинских оружаних формација, делимично остаје индустријска зона северно од Таганрогске улице. На Азовсталу долази до сукоба са блокираним јединицама Оружаних снага Украјине и милитаната Азова. Артиљерија и авијација савезничких снага наносе интензивне ударе на положаје милитаната на територији фабрике.

18:06 У тајном затвору аеродрома Мариупољ, националисти су подвргнути страшном злостављању оних за које се сматрало да се не слажу са њиховом нацистичком идеологијом. Има оних који су прошли овај пакао и преживели – сведоче они – шеф ДНР Денис Пушилин у ексклузивном интервјуу за Фрее Пресс

18:05 Сигналисти су инсталирали опрему оператера Феникс за покретање 4Г мреже у Волновахи и 3Г мреже у Володарском и Мангушу. Планирано је успостављање комуникације „Феникс“ у Мариупољу у зони Володарског аутопута.

17:45 Украјински министар спољних послова: Битка за Донбас ће личити на Други светски рат. Они су заиста болесни људи.

17:39 Министарство за ванредне ситуације ЛНРиспоручена18 тона хуманитарне хране и 3.000 векни хлеба за становнике Рубижна – шеф одељења Јевгениј Кацавалов.

17:31 Артиљерија руских трупа се настављаприменитиватрени пораз непријатеља на словенском правцу. Такође раде са прецизно навођеном муницијом Краснопољ.

17:10 Снимљено гранатирање са стране ВФУ у правцу насеља. Новоселовка – н.п. Јасиноватаја: Испаљено је 15 граната калибра 152 мм.

16:30 Још 289 људи је евакуисано из Мариупоља у Безименое. Током дана 7. априла, од 08:00 до 16:00, 289 људи је евакуисано из Мариупоља у Безименоје Новоазовски округ, укључујући 56 деце.

16:08 Више од 1.400 претплатника остало је без напајања у Јасиноватаји. Услед гранатирања ВФУ у Јасиноватаји, 7 трафо станица и 1.444 кућна претплатника је без струје. Радови на поправци и рестаурацији почеће чим ситуација буде дозволила.

16:05 Према оперативној линији СЦКК ДНР, примљена је информација о рани од гранатирања ВФУ н.п. Јасиноватаја цивил – мушкарац рођен 1957 на адреси ул. Бабушкина, 26.

Жртва је пребачена у Централну окружну болницу Јасиновацки, где му је указана неопходна помоћ. Штета је забележена као последица гранатирања ВФУ на следећим адресама:
Доњецк:
Петровски округ:
– ул. Иасеневаиа, 3 – приватни сектор.

Кујбишевски округ:
– ул. Степнаиа, 17 – директан погодак у приватној кући.
н.п. Иасиноватаиа:
– ул. Чкалова, 30 – приватни сектор (пожар у гаражи);
– ст. Бабушкина, 27 година – приватни сектор, директан погодак.

15:50 На ослобођеним територијама Мариупоља, комунална предузећа почела су да чисте смеће. Ослобођени делови Мариупоља полако почињу да се враћају у цивилни живот. У време одсуства централизованог водоснабдевања некадашњег тржног центра „Метро”, где је сада опремљен привремени центар за хуманитарну помоћ, дневно се за становнике испоручује 6 кубних метара воде за пиће. Наравно, овај обим није довољан за пола милиона града.

15:48 Село Доњецк у граду Кировску ЛНР редовно гранатирају украјински милитанти. Услед гранатирања из МЛРС-а Град и артиљеријских топова калибра 152 мм, 122 мм и 120 мм ове недеље је уништено више од 20 стамбених објеката, а оштећена је и трафо-станица Запослени у тужилаштву ЛНР проверавају сваки случај гранатирања.

15:44 АФУ су гранатирале Петровски и Кујбишевски округ Доњецка – штаб одбране. Као резултат гранатирања ВФУ у Петровском округу, на ул. Социјалистички, и Кујбишевски регион, на ул. Степа, стамбена изградња је страдала. Детаљи се прецизирају.

15:38 За Каменку, која стоји на аутопуту Харков-Славјанск, Украјинци су се дуго држали. Одавде до града-симбола руског отпора Донбаса 45 километара у правој линији. Али Оружане снаге Украјине су и даље избачене одавде. Када су отишли, овде су оставили на десетине тела својих мртвих падобранаца. Као и неколико оклопних транспортера и један тенк, који су већ обележени тактичким знацима З. У овом правцу ради наша Висланска дивизија. И она иде даље, према Славјанску.

15:10 Истражни комитет Руске Федерације: Утврђена је умешаност команданта 19. одвојене ракетне бригаде Оружаних снага Украјине Јарошевича у погибију цивила у Доњецку услед удара Точка-У. Он је у одсуству оптужен по члану „Употреба забрањених средстава и метода ратовања“.

15:08 Турчак и Пушилин су подиглибанерПобеде и застава Русије у Запорожју Розовка.

15:07 На фотографији су последице гранатирања са стране ВФУ на путу код стадиона који води ка селу Пантелејмоновка Горловка.

На фотографији су последице гранатирања од стране ВФУ пута у близини стадиона који води ка селу Пантелејмоновка Горловка.

14:50 Као резултат ваздушног напада Ваздушно-космичких снага Русије, уништен је Виктор Алексејевич Литвин, мајор засебне десантне јуришне бригаде. Украјинске публикације прецизирају да је официр преминуо од повреда неспојиве са животом након ваздушних удара на село Константиновка у Доњецкој области.

14:10 Од 7. априла 2022. године, на територији Доњецке Народне Републике, група трупа ДНР, уз ватрену подршку Оружаних снага РФ, ослободила је и успоставила пуну контролу над 160 насеља, укључујући Новогригоровку (Володарски округ), Панновка, Суженка, Луговое, Садовое, Федоровка, Калчиновка, Назаровка, Украјинка, Република, Ксеновка, Новоромановка, Сергеевка, Старченково, Перемога, Приазовское, Шевченко (Пршотравневски округ), Иљиховское, Рибачкое, Виде Цхерво Беам. Чишћење Мариупоља се наставља.

14:00 Уништен радар за осветљавање циљева и навођење противваздушног ракетног система С-300 Оружаних снага Украјине у рејону Курахово.

13:47 Једанаестогодишњи Саша из Мариупоља већ месец дана тражи родитеље. Сцену породичног окупљања боље је не препричавати, већ погледативидео.

13:27 У Артемовску, северно од Горловке, Оружане снаге Украјине поставиле су положаје на територији машиноградње Вистек. Постоји неколико јединица оклопних возила и МЛРС. Координате – 48.599213, 37.995633.

13:10 Двојица команданта националног батаљона Азов* (организације забрањене у Руској Федерацији) умешани су у задирање у животе најмање осморице заробљених руских војника – ИК РФ.

13:09 Услед данашњег гранатирања украјинских оружаних формација Петровског округа, без струје су остали село Луганск и село Сигналноје (испаљене су 4 гранате калибра 122 мм). Радови на поправци и рестаурацији почеће чим ситуација дозволи – Кулемзин.

13:01 Бастрикин је стигао у Доњецк, одржао састанак о истрази ратних злочина против цивилног становништва и руске војске у Донбасу и Украјини, добио инструкције да обезбеди стално распоређивање истражитеља у Донбасу.

13:00 Услед гранатирања Горловке од стране ВФУ, забележена је штета на контролном пункту Горловка дуж Артемовског аутопута. Стигла је порука да је данас, 7. априла, откривено оштећење приватног домаћинства у улици Власенко 53 од директног поготка украјинске гранате (датум гранатирања се разјашњава). Кућа није стамбена.

12:46 У Херсону бивши милитанти Територијалне одбране Украјине добровољно предају оружје које су им кијевске власти претходно издале. По правилу, то су јуришне пушке калашњикова и кертриџи за њих. Подсетимо, украјинска страна је неконтролисано делила сво оружје свима и без давања икаквих докумената и уписа у регистре ради даљег обрачуна.

12:30 Гранатирање са стране ВФУ у правцу:

н.п. Авдејевка – Доњецк (Кујбишевски округ): испаљено је 6 граната калибра 122 мм;
н.п. Шумови – н.п. Горловка (насеље Комарова): испаљено је 6 мина калибра 120 мм;
н.п. Авдиивка – н.п. Јасиноватаја: испалила 2 гранате од 122 мм.

12:15Ситуацијау близини железничке станице Краматорск. Људи свим силама покушавају да изађу из града, који укронаци планирају да претворе у „други Мариупољ“.

11:55РадПВО ДНР за пресретање ваздушног циља изнад града Шахтерска ДНР.

11:53Хроникаспецијалне операције. У борбама за стамбена насеља Мариупоља, руска војска је из рупа избацила Азовце. Под налетом искусних бораца, разбојници или одлазе на Бандеру, или светлуцају науљеним штиклама.

11:47 Услед минобацачког гранатирања Н. п. Калиново је оштећено на 3 стамбена објекта – представништва ЛНР у ЗЦЦЦ и у преговарачком процесу.

11:42 Шеф украјинске Луганске обласне војне администрације Сергеј Гајдај позвао је становнике насеља која ЛНР није ослободила да се евакуишу.

11:40 Украјинске трупе гранатирале су Озерјановку у Доњецкој Народној Републици, испаливши осам граната калибра 122 мм.

11:32 АФУ гранатирала насеље Авдиивка – н.п. Јасиноватаја: Испаљене су 3 гранате калибра 122 мм.

11:23 Наставља сеевакуацијацивили из болнице у Мариупољу које нису пустили милитанти Азов * (* организација забрањена у Руској Федерацији). Током дана, руски маринци и војно особље Народне милиције ДНР обавили су више од 10 путовања у зграду болнице на БМП-2 и БТР-80: извели су око 100 пацијената, укључујући 16 деце.

11:10 Снимљено је гранатирање са стране ВФУ у правцу: н.п. Жованка – н.п. Горловка (насеље Изотов ш-ти): 8 мина испаљених калибра 120 мм – ДПР СЦКК.

11:07 Главне борбе у Мариупољу прешле су на градску луку и на територију фабрике Азовстал. Што се тиче ситуације у Мариупољу, централном делу града, можемо рећи да су главне битке завршене – Едуард Басурин.

11:05 Едуард Басурин: Око три хиљаде милитаната Оружаних снага Украјине тренутно може бити у Мариупољу. На ТВ каналу Русија 24 приказан је снимак интервјуа са представником Одељења народне милиције ДНР.

11:04 Око 60% територије ДНР је ослобођено од Оружаних снага Украјине – Басурин.

11:02 Александровка поново на удару ВФУ. Као резултат јутарњег гранатирања, забележен је директан погодак гранате у стамбену зграду у улици Горког 145 – Кулемзин.

10:50 Руски системи ПВО оборили су пет беспилотних летелица у ваздуху у областима насеља Новоселовка Втораја, Червонаја, Новоградовка, Иловајск, Харцизск.

10:47 Насеље Сладкое је прешло под контролу ДНР.

09:26 Завршене су главне борбе у централном делу Мариупоља. Сукоби су се преселили у градску луку и на територију фабрике Азовстал – Басурин.

09:22 У Мариупољуиспразнилаи заузео војну јединицу у којој је покушала да се брани консолидована јединица украјинске полиције.

09:15 Хитно саопштење званичног представника НМ ДНР о ситуацији 07.04.2022.

Како смо раније јавили, команда Азова у сарадњи са специјалистима 83. Центра за информационо-психолошке операције Оружаних снага Украјине наставља да шири лажне и дезинформације. Према доступним информацијама, украјински националисти настављају циљано уништавање бродова у луци Мариупољ. Након што су запалили турски брод „Азбург“, који је деловао под доминиканском заставом, украјински милитанти извршили су још једну провокацију. Занатлије 83 ТсИПСО и националисти „Азова“ запалили су контролни брод „Донбас“. Тренутно на оба брода траје пожар, а примећује се и дим. Не искључујемо да ће у блиској будућности украјински и страни медији почети да дистрибуирају видео снимке са погинулим члановима посаде како би дискредитовали руску војску.

09:10 Авенија Жукова преименована у Авенију бранилаца Украјине у Мариупољуускороврати првобитно име. Приликом преименовања авеније, мештани су правили митинге на улицама, на шта су националисти одговорили „то се тебе не тиче“. Они који су одани Русији увек ће се сећати својих хероја, ма како украјинска власт покушавала да избрише историју бранилаца отаџбине.

09:07 Према оперативној линији ЈЦЦЦ ДПР, добијене су информације о рањавању 14 цивила, међу којима 4 деце, у последицама гранатирања од стране АФУ раније ослобођеног дела Мариупоља.

08:53 Снимљено је гранатирање са стране ВФУ у правцу: н.п. Авдиивка – н.п. Јасиноватаја: Испаљене су 3 гранате калибра 122 мм.

08:50 Услед артиљеријског гранатирања насеља. Доњецк у ЛНР уништена је стамбена зграда – представништво ЛНР у СЦКК и у преговарачком процесу.

08:02 Две окружне полицијске управе Мариупоља промениле су адресе:

Жутњевијска полицијска управа Мариупоља: ул. Фонтанаја, 87;

Полицијска управа Орџоникидзевског округа Мариупољ: ул. 130. Таганрог дивизија, 114.

06.20 Забележено гранатирање са стране оружаних формација Украјине: из правца насеља. Горское дуж насеља Доњецк уз употребу артиљеријских топова 152мм (5 граната) – Заступство ЛНР у ЗСО и у преговарачком процесу.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал

Војни резиме ЛДНР. Ситуација на линији додира 7. априла (ажурирано)


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я