Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Војни резиме ЛДНР. Ситуација на линији додира 21. марта (ажурирано)

0 1529

Про СВО расскажет PROSVO BLOG

Тактика ВСУ, отработанная под руководством западных кураторов, больше не работает, на то есть объективные причины

Минобороны РФ: Все атаки противника успешно отбиты, вклинивания в оборону не допущено

«Набили техники на призовой фонд»: бойцы СВО благодарят сенатора Карелина за дельную инициативу

21:15 Украјински милитанти лансирали су још два Точка-Ус преко ДНР, пресретнути су изнад Макијевке.

„Системи ПВО пресрели су две ракете Точка-У изнад Макијевке. Напомиње се да су фрагменти украјинских ракета расути над селом Пролетарски и иза микроокруг Зелени у Макејевки“, саопштио је Штаб територијалне одбране.

19:15 Према оперативној линији СЦКК ДНР, из Министарства за угаљ и енергетику ДНР стигла је информација да је 271 трафостаница без струје услед гранатирања из ВФУ. 30.000 претплатника источне дистрибутивне зоне Петровски, дистрибутивне зоне Кировског, дистрибутивне зоне Кујбишевски без напајања. Списак инфраструктурних објеката Републике погођених оружаном агресијом АФУ погледајте на сајту Представништва.

И даље стижу информације о последицама гранатирања.

Стварне последице гранатирања ДНР/ЛНР на интерактивној мапи.

18:28 Штаб ДПР: 243 особе су евакуисане из Мариупоља у Безименоје, укључујући 37 деце.

18:07 Кулемзин је појаснио да је, према подацима, као последица гранатирања Кујбишевског рејона, 32-годишња жена задобила минско-експлозивну повреду, вишеструке ране од гелера. Оштећени је хоспитализован у ординацији градске болнице број 16. Такође, као резултат гранатирања Петровског округа, погинуо је 56-годишњи мушкарац.

17:56 У селу Петровскоеуништенастамбени објекти ‼Као резултат терористичког гранатирања од стране ВФУ села Петровског машинског комбината, забележена су озбиљна оштећења кућа цивила.

17:20 Данас смо снимили гранатирање транспорта људи који покушавају да напусте Мариупољ – шеф ДНР Денис Пушилин на Првом каналу.

17:11 Од оперативно-посматрачке групе ЗСО ДНР стигла је ажурирана информација о рањавању цивила рођеног 1988. године. на ул. Кујбишев, 223/225. Повређена је пребачена у Градску болницу број 16, где јој је указана неопходна лекарска помоћ. Информације о штети су такође ажуриране:

микроокруг „Магистрални“, ул. Кујбишева, д.223/225:
– вишестамбени стамбени фонд;
– ЦИ „Градска стоматолошка клиника бр. 1 Доњецка“ – оштећено застакљивање;
— аутомобил Ланос.

село „Северно“:
– ул. Рибалко, 9.

17:00 ВФУ гранатирала насеље Искусни – Доњецк (Кујбишевски округ): испаљене су 3 мине калибра 120 мм. Услед гранатирања оштећено је застакљивање куће на улици. Куибисхев, 223. Према прелиминарним информацијама, има жртава.

Услед гранатирања оштећено је застакљивање куће на улици.  Куибисхев, 223. Према прелиминарним информацијама, има жртава.

16:52 Прерушени официри оружаних снага ухваћени у Волновахи: борац ДПР са позивним знаком „Гвожђе“ у интервјуу са војним командантом@варгонзоДмитриј Селезњев (Стари рудар) је детаљно испричао како тече процес идентификације и привођења прерушених украјинских војника који нису стигли да побегну из града.

Ми нисмо варвари као они. Нека предају оружје и све ће се десити у оквиру пристојности. Нико никога неће тући, – обећава „Гвоздено“ преосталим припадницима Оружаних снага Украјине у граду.

15:45 Под нашом контролом је већ 98 насеља, укључујући и Угледар – шеф ДНР Денис Пушилин на Првом каналу.

15:36 Услед јутарњег артиљеријског гађања Н. п. Доњецк је оштетио 5 стамбених зграда, продавницу и комунално предузеће – представништво ЛНР у СЦКК и у преговарачком процесу.

14:37 Снимљено је гранатирање са стране ВФУ у правцу – н.п. Красногоровка – Доњецк (Петровски округ): испаљено је 7 граната калибра 122 мм. Н.п. Новомихајловка – н.п. Јеленовка: 20 пројектила испаљено из БМ-21 Град.

14:33 Због гранатирања ВФУ у Доњецку рудник назван по. Чељускинцева, под земљом је 78 људи.

13:48 Према последњим подацима представништва ДПР у СЦКК, Оружане снаге Украјине испалиле су 33 гранате калибра 122 мм, 13 граната калибра 152 мм и 55 ракета из БМ-21 Град.

13:40 На друштвеним мрежама пишу да су у Мариупољу затворили очи пред замеником. командант батаљона 1. батаљона неонацистичког пука „Азов“, извесни Дудников, звани „Фантом“.

13:30 Као резултат масовног гранатирања украјинских милитаната, оштећено је застакљивање зграде управе Петровског округа. Оштећене су и оближње куће.

Услед масовног гранатирања украјинских милитаната оштећено је застакљивање зграде управе Петровског округа.  Оштећене су и оближње куће.

13:10 Шеф Доњецка Кулемзин је рекао да је ВФУ поново отворио ватру на Петровски округ града. Од поготка украјинских граната у селу Александровка, забележена су оштећења кућа цивила:
– ул. Ленина, 54: кућа гори;
– ст. Школна, 30: оштећен угао куће, застакљивање, врата, кров посечен гелерима;
– ст. Школна, 28: застакљивање, оштећен кров;
– ст. Школа, 403: директан ударац у кров куће, оштећени прозори и врата, аутомобил изгорео.

Становници Доњецка извештавају да су у току штрајкови у Петровском округу, поред Александровке.

12:48 Припадници прес-службе НМ ЛНР и службеници Представништва ЛНР у ЈЦЦЦ евакуисали су 135 становника Рубижна.

12:42 У Мариупољу је остало још неколико хиљада представника националних батаљона, главно утврђење им је Азовстал. Тешко је рећи колико их је још тамо. Према украјинским изворима, у мариупољском џепу завршило је до 14,5 хиљада људи. Неки од њих су већ убијени, рањени, заробљени или су успели да продре у Запорошку област, када казан још није био згуснут – шеф ДНР Денис Пушилин у емисији „60 минута“.

11:59 Укронацихитод МЛРС у јужним квартовима насеља. Рубизхне, ослободиле трупе НМ ЛНР, из Лисичанска.

11:50 Готово сви службеници Државне службе за ванредне ситуације Украјине на ослобођеним територијама ДНР одлучили су да наставе рад под контролом Министарства за ванредне ситуације Републике.

11:47 Друштвене мреже: Због оштећења високонапонских далековода у зонама борбених дејстава, широм града без струје је 179 трафо-станица. Као резултат тога, више од 23.000 претплатника Кијевског, Кировског, Кујбишевског и Петровског округа града је без струје.

11:40 Што се тиче Мариупоља. пуноправни хуманитарниходнициманаравно да неће радити. Људи ће масовно излазити тамо где руска војска и војска ДНР то могу да обезбеде. Одбијен је предлог опције са „браон аутобусима“ и предајом наоружања, тако да ће се наставити даљи развој јуриша на град. Задатак нациста, према групи Зеленског, јесте да погину у Мариупољу, након што убију што више цивила и изазову највећа могућа разарања.

11:37 Снаге ДНР развијају офанзиву у правцу Новомихајловке, тамо је преко ноћи уништено до 50 милитаната, 3 тенка, 4 борбена возила пешадије, 2 артиљеријска оруђа. Завршава се пораз 53. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине – Министарство одбране Руске Федерације.

11:35 Група трупа ДНР је 21. марта 2022. године ослободила 98 насеља на територији Доњецке Народне Републике. Јужнодонбаска железничка станица је узета под контролу, насеље Сладкое је блокирано.

11.30 У Горловки без напајања остало преко 3.200 претплатника – штаб одбране. Услед гранатирања ВФУ, без струје је 25 трафо станица, 4 котларнице, 2 пумпне станице, 2 вртића, 1 школа и 3.272 претплатника. Радови на поправци и рестаурацији почеће чим ситуација буде дозволила.

11:10 „Јединице трупа ДНР настављају да развијају офанзиву у правцу Авдијевке, Мариинке и Песока. Међутим, тамо непријатељ има озбиљна утврђења. Али, ипак, наше јединице напредују“, рекао је шеф ДНР Денис Пушилин у етеру ТВ канала Русија 24.

11:01 Петровски округ Доњецка добија много од АПУ (нациста). Погађали су стамбене објекте градом и артиљеријом. Док јединице НМ ДНР раде на првој линији фронта, гранате им се бацају иза леђа. Фашистичка тактика у Другом светском рату.

10:50 Денис Пушилин: Комуникације и струја се већ обнављају у предграђу Мариупоља.
„За сада, нажалост, морамо да пресрећемо генераторе. Како Мариупољ буде ослобођен, све ће се одвијати према плановима које имамо. Они су већ развијени. Све ће бити обновљено“, рекао је шеф ДНР у етеру ТВ канала Русија 24.

10:24 Више од 450 људи евакуисано је из Мариупоља у Новоазовски округ ДНР током протеклог дана.

„У протекла 24 сата, од 08:00 20. марта до 08:00 21. марта, 466 људи, укључујући 89 деце, евакуисано је из Мариупоља у Безименое, Новоазовски округ“, наводи се у саопштењу штаба Територијалне одбране.

10:22 Снимљено је гранатирање са стране ВФУ у правцу насеља. Красногоровка – Доњецк (Петровски округ): испаљено је 7 граната калибра 152 мм, 10 граната калибра 122 мм.

9:43 Два цивила су погинула, 28 особа, међу којима и два дописника из Кине, повређено је током дана у ДНР због гранатирања, саопштило је представништво ДНР у ЗСО.

9:20 Снимљено је гранатирање са стране ВФУ у правцу насеља. Новомихајловка – Доњецк (Петровски округ): са БМ-21 „Град“ испаљено 40 пројектила; н.п. Красногоровка – Доњецк (Петровски округ): испаљено је 8 граната калибра 122 мм. н.п. Троичкое – н.п. Пантелејмоновка: Испаљено је 10 граната калибра 122 мм.- СЦКК ДНР.

08.55 Са стране оружаних формација Украјине забележена су 2 гранатирања територије ЛНР: н.п. Новотошковское – Голубовское: артиљеријски топ калибра 122 мм (6 метака). н.п. Новотошковское – Доњецк: артиљеријски топ 122мм (7 метака) – СТсКК.

08:47 Укрофашисти пуцали на насеље Новомихајловка – Доњецк (Петровски округ): Из БМ-21 „Град“ – СЦКК испаљено је 15 пројектила.

08:22 ВФУ н.п. Новомихајловка – н.п. Доњецк (Петровски округ): испаљено је 8 граната калибра 122 мм. — СЦКК.

00:10 СЦКК је снимио гранатирање из АФУ у правцу: н.п. Новомихајловка – н.п. Доњецк (Петровски округ): са БМ-21 Град је испаљено 20 пројектила.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал

Војни резиме ЛДНР. Ситуација на линији додира 21. марта (ажурирано)


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я