Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Војни резиме ЛДНР. Ситуација на линији додира 14. марта (ажурирано)

0 474

Ясиноватский машзавод в ДНР поставляет продукцию в Кузбасс, Якутию и Санкт-Петербург

«Набили техники на призовой фонд»: бойцы СВО благодарят сенатора Карелина за дельную инициативу

Минобороны РФ: Все атаки противника успешно отбиты, вклинивания в оборону не допущено

Тактика ВСУ, отработанная под руководством западных кураторов, больше не работает, на то есть объективные причины

22:00 Први заменик министра информисања ДНР Даниил Безсонов:

Наишао сам на занимљив извештај команданта 105. одвојеног батаљона територијалне одбране 109. одвојене бригаде територијалне одбране, који је био на електронским медијима у војном регистру града Волновахе.

Према овом извештају, локалне власти су могле да доделе само оне објекте који су им припадали за смештај новоформираних паравојних јединица. А то су општински објекти – пре свега школе и предшколске установе.

21:35 На оперативној линији, Министарство здравља ДНР примило је информацију о рањавању пет цивила са територија које је НМ ДНР раније ослободила услед гранатирања ВФУ:

– жена, рођена 1974. године

– жена, рођена 1974. године

– мушкарац, рођен 1972. године

– жена, рођена 1977. године

— девојчица, рођена 2014

О свим чињеницама ратних злочина ВФУ биће вођени поступци, а резултати ће бити прослеђени Генералном тужилаштву ДНР.

21:26 У блиској будућности очекује се слање 2.100 добровољаца из Нагорно-Карабаха да подрже снаге НМ ДНР. Окосницу ће чинити артиљеријске јединице. Посаде противоклопних система, хаубица Д-30 и самоходних топова Гвоздика. Сви добровољци имају искуство екстремног рата 2020. Финансирање је предузео један број руских бизнисмена јерменског порекла.

19:45 Штаб за одбрану ДНР: број жртава гранатирања Доњецка од стране Точка-У порастао је на 36 људи.

19:44 Гранатирање Доњецка „Точка-У“ извели су украјински националисти 19. ракетне бригаде са предграђа Красноармејска. Каже се у саопштењу народне милиције ДНР.

19:41 Потпуковник Народне милиције ЛНР Андреј Марочко: Снаге републичког ресора за одбрану опкољавају оружане формације Украјине, које су и даље стациониране у Северодоњецку и Лисичанску.

19:40 Лаптоп Оружаних снага Украјине са подацима о циљевима удара Точка-У дошао је у посед ДНР НМ. Међу објектима за ракетне ударе Оружаних снага Украјине налазе се зграда Владе ДНР, радио-телевизијски предајни центар и војна канцеларија, саопштио је Одељење народне милиције ДНР.

18:30 ЈЦЦЦ: АФУ гранатирала насеље Новолуганское – н.п. Зајцево: Испаљено 5 граната калибра 122 мм.

18:16 Снимљено је гранатирање са стране ВФУ у правцу насеља. Степа – н.п. Јеленовка: 4 метка из тенка – СТсКК.

17:27 Министарство одбране Руске Федерације: Специјалци ликвидирали главне снаге неонациста у стамбеним насељима дуж периметра града. Успешна операција деблокаде града омогућила је данас од 15 часова отварање хуманитарних коридора за излазак цивила и почетак масовне евакуације становништва које је дуго држано као таоце неонациста.

17:25 Операција деблокаде Мариупоља омогућила је отварање хуманитарних коридора и почетак евакуације становника. За евакуацију становника Мариупоља организовано је 200 аутобуса, првих 50 је већ стигло у град. Такође, први хуманитарни терет је већ допремљен у Мариупољ – руско Министарство одбране.

17:23 Уништене су скоро све ватрене тачке које су опремили неонацисти у приградским областима Мариупоља – Министарство одбране РФ.

15:50 14. марта, око 11:30 по московском времену, са територије коју контролише кијевски националистички режим, тактичка ракета „Точка-У“ је погођена на стамбени део града Доњецка. Гранатирање града изведено је из северозападног правца, са подручја насеља Красноармејск, које контролишу украјинске националистичке јединице. Од експлозије касетне бојеве главе у центру Доњецка погинуло је 20 цивила. Још 28 особа, међу којима и деца, тешко је повређено и пребачено у медицинске установе – Министарство одбране Русије.

15:45 Међу погинулима у ракетном удару на центар Доњецка нема деце. О томе су дописнику ТОК-а обавештени у Министарству здравља ДНР.

15:39 Као резултат гранатирања Јасиновате, мд. Рањена је Зора, мештанин рођен 1949. године. Од задобијених рана, човек је преминуо у болници – начелник града Дмитриј Шевченко.

15:21 „У блиској будућности, за неколико дана, ситуација ће се драматично променити. Убрзавамо“ – шеф ДНР Денис Пушилин је у емисији 60 минута говорио о форсирању ослободилачке операције.

15:16 Снимљено је гранатирање са стране ВФУ у правцу: н.п. Мариинка – Доњецк (насеље рудника Трудовској): испаљене су 3 гранате калибра 122 мм – СТсКК.

15:02 Сутрашњи дан, 15. март, проглашен је даном жалости – Пушилин.

14:10 Штаб за одбрану ДНР: према ажурираним подацима, 17 мртвих и 28 рањених на месту пада фрагмената ракете Точка-У.

13:55 У центру Доњецка експлодирала је само једна касета ракетног пуњења Точка-У. Да су сви радили, последице би биле горе. Најмање 23 особе погинуле су у ракетном нападу УАФ на Доњецк. Повређено је 28 људи – Басурин.

13:50 Објекат са којег су Оружане снаге Украјине данас лансирале Точку-У биће постављен и уништен. До данас су снаге ДНР-а већ обориле више од 15 пројектила Точка-У – шеф ДНР Пушилин.

13:47 Офанзивна операција ће се наставити и што је више могуће убрзати, рекао је Пушилин на месту гранатирања Доњецка од стране украјинске Точке-У.

13:31 Број жртава након гранатирања Доњецка порастао је на 23, међу њима и дете – Министарство здравља ДНР.

12:41 У Мелитопољу се наставља предаја оружја које је неконтролисано дистрибуирано у Украјини „Данас сам предао аутомат калашњиков који сам добио на мобилизацији. Донео је и митраљез комшије који се плашио да дође.прогласиостановник Мелитопоља.

12:27 „Ако би Точка-У одлетела на одредиште и радила, радијус уништења би био 500 м – не би било ничег живог“ – Шеф ДНР у етру 60 минута

12:15 Штаб одбране ДНР: према прелиминарним подацима, у центру Доњецка, на месту пада фрагмената ракете Точка-У, 20 мртвих и 9 рањених. Информација се прецизира.

11:52 У центру Доњецка, код зграде Владе, оборен је Точка-У. Најмање 8 цивила је убијено у нападу на центар Доњецка.

11:42 АФУ пуцала на центар Доњецка, оштећене су административне зграде.

11:36 Друштвене мреже: Долазак у центар Доњецка. Детаљи за потврду

11:15 Националисти настављају да заузимају болнице на територији освојених градова. Како је саопштио Штаб Територијалне одбране ДНР у Џержинску, украјински милитанти заузели су 5. спрат дечјег одељења Централне градске болнице. Напомиње се да је муниција смештена у подрум. Болесна деца и даље остају у болници, родитељи покушавају да их покупе.

11:05 АФУ гранатирала обданиште у Јасиноватаји. Како је саопштио Штаб Територијалне одбране ДНР, у последицама гранатирања ВФУ оштећена је зграда вртића број 6 „Журавушка” у микроокругу Зорка.

11:03 Борци ДПР се боре код Мариупоља, где се налазе националистичке јединице. Некада мештанирекаода национални батаљони блокирају жваке у близини града које је организовала Русија.

11:00 Министарство одбране Руске Федерацијепоказујепребацивање заробљене украјинске технике и наоружања јединицама Народне милиције ЛНР и ДНР. Између осталог – амерички противтенковски бацачи граната Јавелин и британски НЛАВ.

10:48 Дим од пожара у коксарни може захватити неколико округа Доњецка – Басурин.

10:23 Ове ноћи су специјалци из Чеченије ушли у Мариупољ. Укупно је стигло 5.000 људи. Добра помоћ снагама ДНР. Нацисти немају шансе за опстанак.

10:13 Трупе ДНР ослободиле 90 насеља – Пушилин.

10:12 Развија се офанзива савезничких снага РФ и ДНР у правцу Вугледара. Раштркане непријатељске снаге имају могућност повлачења у правцу Курахова.
Током дана одлучиваће се о судбини Угледара. Кључна тачка ће бити очишћена од укронациста.

10:11 Рудник се нашао под ватром. Засјадко, главни вентилациони вентилатор је без струје. Тренутно су под земљом 83 планинарске жене.

10:10 Украјинска војна блокада и пресретање хуманитарних залиха за становништво – Пушилин.

09:55 Услед јутарњег гранатирања украјинских милитаната села рудника Трудовска, оштећено је застакљивање школе број 103 и доњецког професионалног рударског лицеја бр. 93 – начелник Доњецка Кулемзин.

09:51 Трупе ЛНР, које су претходно блокирале Северодоњецк са истока и југа, боре се против националиста на североисточној периферији града, саопштило је Министарство одбране Русије.

09:50 Пододсеци Оружаних снага РФ, настављајући офанзиву, стигли су до линије Водјаноје, Сладкое, Степное, Тарамчук и Славни. Промоција по дану износила је 11 километара – Министарство одбране Руске Федерације.

09:43 Ратни дописник Варгонзо јавља да руске Ваздушно-космичке снаге раде у Авдијевки. Авдиивка је град северно од Доњецка, одакле је Доњецк стално под артиљеријском ватром.

9:33 Постало је познато да је територија ТЕ Шчастински у ЛНР очишћена од мина и станица је почела са радом.

9:12 Из Мариупоља и његових предграђа евакуисано је 86 људи. Како је саопштио Штаб Територијалне одбране ДНР, током протеклог дана, од 08.00 13. марта до 08.00 14. марта, 86 људи, укључујући 15 деце, евакуисано је из Мариупоља и насеља његовог приградског подручја. у Безименноие Новоазовски округ. Укупно, за период од 5. марта до 08:00 14. марта, 922 особе су евакуисане у ППН Безименноие.

9:10 ЈЦЦЦ: снимљено гранатирање са стране ВФУ у правцу насеља. Маринка – н.п. Доњецк (Петровски округ): 6 мина испаљених калибра 120 мм.

8:53 НМ ДПР: Гашењеватрау коксној фабрици Авдиивка, која је почела као резултат саботаже украјинских милитаната, сада је немогуће. Улаз хитних служби у постројење блокирају јединице „Десног сектора“ и 25. ваздушно-десантне бригаде Оружаних снага Украјине.

8:51 Аутопут Горловка-Јасиновата-Макејевка је затворен, рекао је градоначелник Горловке Иван Приходко.

08:40 ЈЦЦЦ је снимио гранатирање са стране ВФУ у правцу: н.п. Маринка – Доњецк (насеље Трудовској): испаљено је 5 граната калибра 122 мм.

08:30 АФУ гранатирала насеље Новоселовка Друга – н.п. Пантелејмоновка: Испаљено је 10 граната калибра 122 мм. — СЦКК.

08:23 ЈЦЦЦ је известио да је село под ватром. Авдиивка – н.п. Минерал: 10 испаљених граната калибра 122 мм.; н.п. Авдиивка – н.п. Јасиноватаја: Испаљено је 15 граната калибра 122 мм.

07:00 Са стране оружаних формација Украјине забележена су 4 гранатирања 4 насеља ЛНР: н.п. Ирмино је добио штету на поликлиници број 3 „Стакхановскаиа Централ Цити Мултидисциплинари Хоспитал“ на адреси: ул. Профсоузнаа, 1. н.п. Золоте-5 оштетила је 2 стамбена објекта и 4 помоћне зграде. н.п. Новокрасњанку је ранила девојчица рођена 2008. године, а оштећена је и стамбена зграда – представништво ЛНР у СЦКК и у преговарачком процесу.

06:00 Забиљежено гранатирање са стране ВФУ у правцу насеља. Новоселовка Друга – н.п. Веркхнеторетскоие (јужно): 6 граната испаљених калибра 122 мм. — СЦКК.

05:00 За 25 дана, као резултат непријатељстава у ДНР, убијено је 26 цивила, 174 цивила су рањена различите тежине, од којих су 12 била деца – СКЦЦ.

Војни резиме ЛДНР. Ситуација на линији додира 14. марта (ажурирано)


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я