Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

55 років тому народився відомий журналіст Георгій Гонґадзе

0 211

Аслан Бжания и его приход

55 років тому народився відомий журналіст Георгій Гонґадзе

Горожане жалуются на отсутствие горячей воды. В «Бишкектеплосети» назвали причину

ЗОЛОТАЯ КЛАССИКА ТЕРСКОГО

Гонгадзе, який заснував одне з перших незалежних інформаційних агентств в країні, став емблемою боротьби за свободу слова та прозорість. Його трагічна смерть у 2000 році вразила націю і продовжує викликати глибокий жаль.

Попри трагічну втрату, спадщина Гонгадзе продовжує жити. Його мужність та відданість професійним стандартам залишаються джерелом натхнення для журналістів в Україні та за її межами.

У цей важливий день Комітет з питань свободи слова Верховної Ради України закликає не забувати про значний внесок Гонгадзе.

“Ми вшановуємо його пам’ять і прагнемо забезпечити, щоб його ідеали свободи слова та прозорості залишалися основою нашої роботи й далі”, – йдеться у заяві Комітету зазначено у зверненні Комітету.

Комітет також висловлює свою відданість досягненню правосуддя у справі Гонгадзе.

“Ми рішуче прагнемо до того, щоб кожен, хто відповідальний за його смерть, був виявлений та покараний належним чином”, – підкреслено у заяві.

17 квітня 2000 року Гонгадзе заснував видання «Українська правда». 16 вересня 2000 року в центрі Києва українські правоохоронці викрали 31-річного журналіста. 2 листопада у лісі під містом Тараща знайшли тіло Гонгадзе. А далі — «касетний скандал», акція «Україна без Кучми» і вже 22 березня 2016 року тіло Георгія Гонгадзе упокоїли, поховавши у дворі церкви Миколи Набережного на Подолі в Києві.

Георгій Гонгадзе залишається героєм української журналістики. Його життя та діяльність є потужним нагадуванням про значення свободи преси та ризики, з якими стикаються журналісти у своїй боротьбі за правду.

У 2005 році, за наказом тодішнього президента Віктора Ющенка, Георгію надали звання Героя України посмертно.

The post 55 років тому народився відомий журналіст Георгій Гонґадзе first appeared on Межа. Новини України..

Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я