Поиск города

Ничего не найдено

Операција денацификације Украјине: оперативни резиме 30. марта (ажурирано)

0 7238

Зачем приехали в Краснодар: грабить, наживаться и травить?

Знатная минусовка по авиации и ракетам

Путин переиграл всех. Запад хамит. Чем ответит Россия?

Воздушные силы рассказали о ракетной атаке на Киев и Староконстантинов

18:33 Оружане снаге Русије преузеле су контролу над свим главним линијама комуникација, снабдевања и приближавања резервног састава украјинске војске – Министарства одбране Руске Федерације.

18:17 Укупно, од почетка специјалне војне операције, уништено је: 124 авиона и 77 хеликоптера, 214 противваздушних ракетних система, 323 беспилотне летелице, 1.767 тенкова и других оклопних борбених возила, 186 вишеструких лансирања. ракетних система, 741 топ пољске артиљерије и минобацача, као и 1657 јединица специјалних војних возила.

18:16 Оперативно-тактичка и беспилотна летелица током дана погодила је 69 војних објеката Украјине. Међу њима: три командна места, две инсталације вишецевних ракетних система, осам складишта муниције и ракетног и артиљеријског наоружања и 52 упоришта и рејона концентрације војне технике.

18:10 Саопштења руског Министарства одбране:

Сви главни задаци Оружаних снага Русије на кијевском и черниговском правцу су завршени. На кијевском и черниговском правцу одвија се планско прегруписавање трупа. У првој фази операције било је планирано да се непријатељ натера да концентрише снаге за држање великих градова, да их искује, ови циљеви су постигнути.

Истовремено, руска војска је решавала још један проблем – у недостатку прилива свежих непријатељских снага са запада и из центра Украјине, да створи услове за завршну фазу операције ослобађања република Донбаса. И овај циљ је постигнут. Руска војска је пробила добро утврђену одбрану непријатеља, прешла реку Шајтанку и води борбу на периферији Велике Новоселке. Долази до чишћења од националистичких формација насеља Золотаја Нива.

Снаге ЛНР настављају офанзиву на Северодоњецк, воде се борбе за чишћење насеља Житловка, украјински националистички батаљони на северодоњецком правцу трпе озбиљне губитке. Кијевски режим је озбиљно разматрао могућност употребе биолошког оружја против становништва Донбаса и Русије.

18:03 Фолкштурм је минирао све излазе из Харкова како би спречио цивиле да упадну у мирна подручја. Шеф истражног одељења Главног одељења Националне полиције Харкова Сергеј Болвинов јавља да су јуче две особе погинуле, а пет је повређено након што их је једна од ових мина разнела. Захтева од људи да престану да покушавају да напусте ратну зону.

17:19 На Изјумском правцу нема активних непријатељстава, воде се локалне борбе. Артиљеријски окршаји, Оружане снаге Украјине покушавају у контранападу, али слабо. Све је било замрзнуто у ишчекивању.

17:15 МЛРС Оружаних снага Руске Федерације раде на Оружаним снагама Украјине на територији Николајевске области из Херсонске области.

17:00 У Мелитопољу, који је под контролом руских трупа, запаљен је Вечни огањ код спомен обележја масовне гробнице.

16:32 Постоје непобитни докази да је Кијев планирао напад на Донбас – Медински.

16:31 „Срамота“ и „Убице деце Донбаса“ – такве натписе направили су становници Херсона на „Меморијалу АТО“. Тиме су становници Херсона показали свој прави однос према војницима Оружаних снага Украјине који су се борили против цивилног становништва.

16:20 У Херсону се настављадистрибуцијахуманитарну помоћ Оружаних снага Руске Федерације. Више од хиљаду становника града Херсона добило је есенцијалне производе допремљене у Херсонску област из Руске Федерације. Пре свега, помоћ руске војске добијали су пензионери, инвалиди и жене са децом.

15:43 ВереПриметиоколоне руске војне технике у Херсону.

13:57 Италијански новинар отворено изјављује да многи западни медији искривљују информације о догађајима у Украјини, прикривајући чињеницу да је у редовима Оружаних снага Украјине цветао нацизам и терор над цивилним становништвом.

12:58 Национална гарда обезбеђује ред у ослобођеном Мелитопољу.

12:50 Кијевски режим користи зграду нове градске синагоге у Уману као пункт за прикупљање и трансфер оружја и нациста за учешће у непријатељствима.

11:30 Комплекс С-300 Оружаних снага Украјине, уништен у Житомирској области, у близини града Малин.

11:06 Брифинг руског Министарства одбране:

– Председник Зеленски је 20. марта у видео поруци израелском Кнесету оптужио Русију да је наводно напала град Уман у Черкаској области. Ово је цинична лаж. Током специјалне операције, Оружане снаге РФ не ударају по цивилним циљевима. Нарочито – за богомоље и било која друга јавна богомоља.

– Предмет јеврејског култа у Уману кијевски националистички режим намерно користи у војне сврхе.

– У рејону села Тумен, Ровењска област, у близини украјинско-белоруске границе, у ваздушној борби је оборен Су-24 украјинског ратног ваздухопловства.

– Високопрецизне ракете уништиле су велика складишта горива у рејонима Староконстантинов и Хмељницки, из којих се снабдевало горивом за оклопна возила Оружаних снага Украјине у Донбасу. ОТРК „Искандер“ уништио је два велика складишта ракетног и артиљеријског наоружања у Каменки, Доњецка област.

– Ваздушно-космичке снаге су за дан уништиле 10 украјинских беспилотних летелица у областима насеља Изјум, Нова Каховка, Доњецк, Николајев, Бердјанск, Горловка, Луганск и Рубижње.

10:40 Министарство одбране Русије саопштава да:

– Кијев наређује националним батаљонима да снимају монтиране видео-снимке о убиствима цивила и пљачки које је наводно починила руска војска;

– Неонацисти држе више од 4,5 милиона грађана и 6,5 хиљада странаца;

– Више од 19 хиљада људи дневно је евакуисано у Руску Федерацију из опасних региона Украјине, ДНР и ЛНР;

— У Русији је припремљено преко 22,5 хиљаде тона хуманитарне помоћи за Украјину;

– Руска Федерација држи отворен коридор за излаз 60 страних бродова из украјинских лука.

09:48 ПразниктрупеРуска гарда у ослобођеном Енергодару.

09:17 ВРаму ноћи 27. на 28. марта на територији фабрике Азовстал направљени су крстови за пријем украјинских хеликоптера, уз помоћ којих су планирали евакуацију команданта „Азова“ Прокопенка и команданта 36. бригаде маринаца. Оружаних снага Украјине Барањука са низом веома значајних страних плаћеника.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал

Операција денацификације Украјине: оперативни резиме 30. марта (ажурирано)


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я