Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Викраденому екскапітану ВМС України Кисельову зламали руку під час тортур та не надали меддопомоги

0 294
Викраденому екскапітану ВМС України Кисельову зламали руку під час тортур та не надали меддопомоги

Писатель Беседин: в Пасху надо постараться услышать и почувствовать Бога

В Марий Эл подшефные кадеты Росгвардии поддержали акцию «Автограф Победы»

Роджерс: О дефективных менеджерах на примере Куева

Александр Роджерс. О дефективных менеджерах на примере Куева

Викраденого колишнього капітана першого рангу Військово-морських Сил України, екскомандира корабля "Славутич" Олексія Кисельова, якого окупанти засудили до 8,5 років позбавлення волі, етапували до Володимирської області. До цього йому зламали руку, тримаючи у підвалі. Про це повідомив Суспільному Крим його син Артем Кисельов. "Відомо не дуже багато. Тільки те що він поїхав на етап, був у Краснодарі, а зараз у "Владимирской области". Те, що російський "Червоний хрест" не може підтвердити, що він у полоні та засуджений, хоча він був представником "Червоного хреста" на момент викрадення", — розповів він. Син екскомандира корабля "Славутич" додав, що росіяни не підтверджують, що він у них засуджений. За словами Артема, коли Кисельова тримали у підвалі, ще до етапування на територію РФ, то окупанти зламали чи виламали йому руку. "Я так розумію, що нормального медичного огляду не надали, а продовжували тортури. Але зараз на етапуванні про продовження тортур мені не відомо", — зазначив він. Що відомо про Олексія Кисельова 22 липня 2022 року російські силовики затримали його в окупованому Генічеську, а після цього вивезли до Криму та помістили в СІЗО. Кисельова звинуватили в участі в "батальйоні імені Номана Челебіджихана" – частина 2 статті 208 КК Росії. Це формування у Росії вважається терористичною організацією. Російська прокуратура вимагала 10 років ув'язнення для нього. Також українця звинувачують, що він брав участь у морській блокаді Криму. Засновник батальйону імені Номана Челебіджихана Ленур Іслямов заперечує, що Олексій Кисельов причетний до нього. Кисельов розповідав про тортури у Генічеську. Його били й катували протягом 5 днів, вимагаючи, щоб він зізнався на камеру, ніби є керівником партизанського руху. 27 жовтня 2022 року колишній капітан ВМС оголосив голодування через відсутність медогляду протягом двох місяців, незважаючи на запити затриманого на обстеження лікарем. Це порушує щонайменше шість міжнародних договорів. 17 лютого 2023 року окупаційний суд у Джанкої засудив Кисельова до 8,5 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 22 серпня окупаційний Апеляційний суд в Криму залишив в силі вирок. Захист планує оскаржити рішення в касаційній інстанції.

Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я