Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Запустилася мультимедійна енциклопедія архітектури України. У форматі документального серіалу

0 15

О дефективных менеджерах на примере Куева. Александр Роджерс

Александр Роджерс. О дефективных менеджерах на примере Куева

Роджерс: О дефективных менеджерах на примере Куева

Писатель Беседин: в Пасху надо постараться услышать и почувствовать Бога

«Енциклопедія архітектури України» — це мультимедійний онлайн-проєкт, який за допомогою різних медіаінструментів демонструє панораму архітектури України у захопливому форматі документального серіалу. Зараз ​на сайті доступний​ перший сезон під назвою «Держава». Прем’єра ще двох — «Економіка» та «Право» — відбудеться на ​сайті до кінця жовтня.

енциклопедія архітектури України

Проєкт, створений на перетині архітектури, історії, критики, кінематографу й візуального мистецтва, спонукає до діалогу. Такий комплексний підхід дає змогу максимально розширити сприйняття матеріального середовища, побачити його з різних боків і сформувати власну думку щодо його актуального стану. Це ревізія ролі архітектора і архітектури в сьогоденні, інтерпретація аксіом цієї сфери, візуалізація її елементів, стилів, процесів і часових змін.

Понад 40 учасників і учасниць, дві кураторки і куратор, 16 членів і членкинь команди, майже 20 партнерських організацій, 26 короткометражних фільмів, 4 фотопроєкти, 2 серії колажів — це історія про ком’юніті та солідарність.

«​Для нас “Енциклопедія архітектури України” — це історія про спільноту і солідарність. Ми пишаємося кожним, хто доклався до проєкту на різних його етапах. А це велика кількість талановитих професійних, щирих людей і надійних партнерів. Хоч і не в цеглі і камені, але архітектура в цьому проєкті виконала свою місію: об’єднувати людей, бути простором взаємодії, підтримки і поваги​», — зізнається кураторка проєкту, дослідниця архітектури ​Євгенія Губкіна​.

енциклопедія архітектури України

Перший розділ містить п’ять категорій: «влада», «сакральне», «мова», «порядок», «націєтворення». Кожна з них супроводжується кураторським текстом і відеороботами, які створювали запрошені учасники проєкту. Ілюстративні матеріали для першого розділу створили режисерка Тетяна Кононенко (Тбілісі-Берлін), Рита Гасанова (Чернігів), фотограф Павло Дорогой (Харків), режисер Леонід Єжуров (Херсон), художник і кінорежисер Микола Рідний (Харків – Київ), відеоперформер Євген Червоний (Львів), архітекторка Нана Цуцкірідзе і фотограф Максим Фіногеєв (Одеса), оператор Микита Юренєв (Київ), архітектурно-художня група MNPL Workshop (Одеса).

Куратори проєкту: Євгенія Губкіна, Катерина Радченко, Ярослав Переходько.

На відміну від класичної енциклопедії, яка дає чіткі визначення, «Енциклопедія архітектури України» ставить якомога більше складних питань: що є архітектурою України; чи можна поставити в один ряд новобудови і козацьке бароко; як в будівлях може зчитуватися антисемітизм чи відображатися гендерна нерівність; що, врешті решт, потрібно зберегти для нащадків?

Мультимедійна платформа буде цікава дослідникам, архітекторам, журналістам і широкому колу людей, яким цікавий простір навколо нас і про що він говорить. Сайт має освітній потенціал для вивчення історії, філософії, культурології.

Проєкт реалізує Громадська організація Urban Forms Center у партнерстві з малою культурною столицею України 2020–2021 року – містом Славутич, ​Славутицька міська рада і ​Центральний державний науково-технічний архів України за фінансової підтримки ​Українського культурного фонду та ​Zagoriy Foundation​. 

Деталі про проєкт шукайте за посиланням.

Сообщение Запустилася мультимедійна енциклопедія архітектури України. У форматі документального серіалу появились сначала на Platfor.ma.


Читайте также

В тренде на этой неделе

Писатель Беседин: в Пасху надо постараться услышать и почувствовать Бога

Роджерс: О дефективных менеджерах на примере Куева

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я