Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Новости не из Почаева, но про него

0 10

График отключения горячей воды во Владимире в 2024 году

Почти миллиард рублей потратят на дороги, ведущие к святым источникам Марий Эл

Отчего плакал ветеран или ещё одна вина Европы, о которой никто не говорит...

Городскому Центру здоровья во Владимире (в народе - бассейну) пожелали не болеть

На засіданні оперативного штабу Тернопільщини по боротьбі з коронавірусом, яке відбулося 16 квітня в облдержадміністрації, окремо обговорили питання роботи у Великодній період Почаївської лаври.


– Ви знаєте, що у нас сьогодні визріла ситуація у Шумському району, яка тісно пов’язана з Почаївською лаврою, – розповідає головна санітарна лікарка області Оксана Чайчук. – Священник, який співає у хорі Почаївської лаври, є також священнослужителем у Збаразькому районі, дружина його працює в бухгалтерії Шумської райлікарні. Відповідно контакти пішли як по бухгалтерії, так і головний лікар в Шумську позитивний. І вчора був 21 позитивний результат, а всього є 26 позитивних, це буквально за два дні досліджень.

Під час епідрозслідування, продовжує Оксана Чайчук, виявилось, що із цим священником пов’язаний також спалах у Дубенському районі Рівненщини.

Пробували вчора вийти на зв’язок із предстоятелем лаври, – каже пані Чайчук. – Він на зв’язок не виходить, його помічник пообіцяв сьогодні до 13-ї години надати списки хористів у Почаївській лаврі, цього не відбулося. Зараз із керівництвом Лаври намаються зв’язатися правоохоронці Кременеччини.

Міський голова Почаєва, за словами головної санітарної лікарки області, теж не поспішає надавати допомогу епідеміологам.

Вдалося обстежити ще двох священників, ще двох хористів і решта, ви самі розумієте, контакт дуже великий, – резюмує Оксана Чайчук. – Священнослужителі, які співають в хорі лаври, мають парафії у Шумському, Кременецькому, Збаразькому районах. Якщо ми матимемо результати обстеження, будемо мати великий спалах.

Головна санітарна лікарка області повідомила також те, що є також звернення консула Молдови, оскільки 8 молдаван привезли інфекцію саме з Почаєва. Питання перебуває також на контролі у Прем’єр-міністра.

Як повідомив начальник ГУ Нацполіції в області Олександр Богомол, йому теж не вдається зв’язатися із предстоятелем Лаври та іншими представниками.

Сьогодні він зустрінеться із керівником Кременецького райвідділу поліції. Списки ми маємо людей, – каже Олександр Богомол. – Але там 600 чоловік, перевіряти всіх недоцільно, треба встановити тісне коло. Цю інформацію ми надамо лабораторному центру.

Керівник обласної поліції пропонує все ж встановити додаткові блокпости на в’їздах до Почаєва, аби обмежити в’їзд і виїзд, особливо екскурсійних груп. Режим роботи цих постів я просив би залишити в моїй компетенції, – зазначає пан Богомол. – Після того, як ми проведемо зустріч і переговори, можливо, вони самі закриються. На ремарку голови ОДА, чи справді вони самі закриються, Олександр Богомол відповів: «Переконаний в тому, що закриються».

Голова ОДА Володимир Труш зазначив, що жарти та ігри закінчились.

Представники облдержадміністрації також проведуть перемовини, аби керівництво лаври дало дозвіл на дезінфекцію усього комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської лаври.


https://terminovo.te.ua/news/27414/?fbclid=IwAR37lGfAlNQBF7Wui1gAnW-G0t15qpGGK3y2M2zfAC0hh8k7AE1B1TtgII8

Вкратце: в Лавре живут 600 человек. На связь с местными органами власти не выходят. Сельский священник, подрабатывающий в монастырском хоре, заразил свою жену, которая работает в райбольнице, и там теперь 21 зараженный. Список хористов лавра дать отказалась.

Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я