Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

СБУ відкриває карні справи проти вчителів ЛНР

Ясли в подшефном районе ЛНР ремонтируются силами Воронежской области

В Росгвардии прошли торжественные мероприятия, посвященные 79-й годовщине Победы в Великой Отечественной войне

Воронежские строители восстанавливают больницу в подшефном районе ЛНР

В подшефном районе ЛНР воронежские строители ремонтируют школу

СБУ відкриває карні справи проти вчителів ЛНР
Sitetest2 чт, 03/23/2023 - 22:08

Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомляє, що працівники служби «встановили особи та задокументували діяльність понад 20 працівників сфери освіти, які співпрацюють з окупантами у Луганській області».

Новоявлені есесівці стверджують, що «на захоплених українських територіях російські загарбники намагаються якнайшвидше зруйнувати українську систему освіти». Сама заява про «українську систему освіти» виглядає смішно, так як освіта на Україні давно зруйнована українізаторами, і програма «Нової української школи» передбачає, в основному, заняття фізкультурою та співи. Фізика, хімія, математика, в старших класах обʼєднані в один предмет. Все, що стосується величезного пласта руської культури, заборонено. В ДНР та ЛНР освіта переходить на російські стандарти, викладання проводиться російською мовою, на якій розмовляє переважна більшість місцевого населення. Саме це дуже турбує СБУ, бо діти будуть вивчати реальну історію, де бандерівці постають не героями, як на Україні, а вбивцями та катами. На фоні занепаду України вони отримають гарну освіту і можливість продовжувати навчання в вищих учбових закладах.

Більшість карних справ СБУ заочно відкрила проти педагогів з великим досвідом роботи. 62-річну директорку Станично-Луганської гимназії українські силовики звинувачують у тому, що вона  «веде російську пропаганду серед школярів і активно співпрацює з чиновниками країни-агресора… У 2018 році отримала судимість за організацію антиукраїнського «референдуму». Ще одним «ворогом нації» виявилась «67-річна депутатка Щастинської районної ради 8-го скликання, яка погодилася на пропозицію окупаційної влади викладати дітям історію». Головним «злочином» директора школи з Новопскову є те, що вона «дякувала країну-терориста за надання російських підручників та сприяння у переведенні навчального процесу на російські стандарти».

Освітян Донбасу Україна підозрює у «колабораційній діяльності». Зараз слідчий підрозділ СБУ проводить досудове розслідування. На України цим вчителям, в кращому випадку, загрожують тривале тюремне ув’язнення.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я