Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Боротьба із засміченнями в Енергодарі: Як виявилося, в каналізації можна зустріти майже все, що нас оточує

0 184
Боротьба із засміченнями в Енергодарі: Як виявилося, в каналізації можна зустріти майже все, що нас оточує

Утренние пробки в Подмосковье составили 4 балла 27 апреля

Кибермошенники украли у жителя Энергодара более 400 тысяч рублей

Энергодар ждет реконструкция учреждений культуры и образования

В Волгодонске продолжается профориентационный тур школьников из Энергодара

Мешканці Енергодара продовжують випробовувати комунікації на міцність, як результат - численні пориви каналізації. Наслідки подібних ситуацій: неприємний запах, підтоплення підвального приміщення або квартири стоками.

Мешканці сприймають каналізацію в якості сміттєпроводу, викидаючи туди зовсім не відповідні речі, що спричиняє засмічення. Коли ж засмічення набувають регулярного характеру, то це наштовхує на думку, що деякі мешканці не просто ігнорують правила користування каналізацією, а елементарно не знають, що можна і що не можна спускати в унітаз. У компанії “Місто для людей” зазначають, що наразі лідером із засмічень - вологі серветки і неткані рушники. Вони зроблені з матеріалу, який не розчиняється у воді і утворює в трубах так званий «квач» - величезна грудка, яка намертво закупорює каналізаційні труби.

«Переконливо просимо власників не кидати в унітази предмети, які абсолютно не підходять для цього - пластикові пакети, предмети особистої гігієни, памперси, ганчірки, різні побутові відходи та інше. У разі засмічення підвал будівлі напевно затопить нечистотами, а в під'їздах і квартирах перших поверхів буде відчуватися неприємний запах», - зазначає директор керуючої компанії “Місто для людей Енергодар” Анатолій Биценко.

Під час чистки в трубах знаходять найрізноманітніші скарби, наприклад, систематично містяни змивають в унітаз овочі і фрукти, побутові відходи, пластикові пляшки, пакети, кухонне приладдя та інше сміття. 

 

Щомісяця мешканці багатоквартирних будинків в Енергодарі залишають в середньому до 70-90 заявок, які стосуються пориву каналізації. При отриманні заявки фахівці виїздять для усунення проблеми. Втім, якщо засмічення виявиться не на внутрішніх мережах, то керуюча компанія одразу повідомляє про виникнення аварійної ситуації представників міського Тепловодоканалу. 

Повідомити про проблему з каналізацією можна зателефонувавши на “гарячу лінію” керуючої компанії за номером: +38 (050)-202-20-40.

Для довідки: трубопровід каналізації має діаметр 110 мм. Якщо відбулося звичайне засмічення (стоками), його легко і швидко усунути сантехнічним тросом, не пошкоджуючи інженерні мережі. Але якщо сталося засмічення будівельним або побутовим сміттям, то його ліквідація, в кращому випадку, може зайняти кілька годин, в гіршому – призведе до пошкодження цілісності трубопроводу. Заміна ділянки займає деякий час, а значить, необхідно перекривати воду мешканцям. І все через те, що сміття потрапляє не у відро, а в унітаз.

Для того, щоб попередити подібні ситуації ми пропонуємо ознайомитись з інфографікою, де подається перелік основних правил-засторог:

 


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я