Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

"Місто для людей": в Енергодарі продовжується ремонт ліфтів

0 295

Кибермошенники украли у жителя Энергодара более 400 тысяч рублей

В Волгодонске продолжается профориентационный тур школьников из Энергодара

Энергодар ждет реконструкция учреждений культуры и образования

Утренние пробки составили 5 баллов в Подмосковье 25 апреля

Всі мешканці багатоповерхових будинків щодня зіштовхуються з ліфтом. Цей механізм придуманий багато років тому, але великою популярністю користується й сьогодні. Тому від його справності залежить комфорт та безпека мешканців багатоповерхових будинків.

 В управлінні керуючої компанії “Місто для людей Енергодар” знаходиться 179 ліфтів. Протягом 2020 року компанія виконала роботи, які відносяться до капітального ремонту ліфтів, за рахунок накопичувальної статті тарифу, на загальну суму 303065,98 грн. Як результат, наші клієнти отримали в користування 16 відреставрованих ліфтів з новим подовженим строком експлуатації (за адресами: вул. Скіфська, 26; вул. Козацька, 16; вул. Центральна, 2 та 4; вул. Українська, 37; вул. Воїнів Інтернаціоналістів, 4, 20, 28, 44; вул. Каштановий Бульвар, 6; вул. Курчатова, 16), оскільки згідно з діючим законодавством, після закінчення призначеного терміну експлуатації ліфтів (25 років) виконується їх експертне обстеження та капітальний ремонт. 

Зазначимо, у 2020 році закінчився граничний термін експлуатації у 52 ліфтів. Згідно з договором, тарифів та законодавства керуюча компанія “Місто для людей Енергодар” не має права на проведення капітальних ремонтів ліфтів. Наша компанія має право лише на проведення їх технічного обслуговування. Більш того, проведення ремонту ліфтів не закладається в тариф компанії. Адже експертизи, позапланові технічні огляди та капітальні ремонти проводяться лише за бюджетні кошти. Далі, після виділення коштів з бюджету міста, буде виконано їх капітальний ремонт. Наголошуємо, ліфти, які вичерпали термін експлуатації та виведені в ремонт, не можна запускати в жодному разі. Траплялися випадки, коли мешканці, або не сертифіковані організації самостійно могли увімкнути ліфти. Так, подібні випадки трапилися за адресами: вул. Воїнів-Інтернаціоналістів, буд. 34 та 36; вул. Козацька, буд. 22 та 24. Однак такий вчинок є неправомірним та підлягає кримінальній відповідальності, адже ставить під загрозу життя людей. 

Щодо технічного обслуговування ліфтів у будинках “Місто для людей Енергодар”, його проводить сертифікований підрядник, ТОВ "Ліфткомфортсервіс". Фахівці перевіряють на придатність і на безпеку використання ліфтів кожні 10 днів. Аварійні заявки виконуються у термін до двох годин. 

Так, приміром, фахівці компанії провели заміну канату в гуртожитку “Юність-Дружба” за адресою: пр. Будівельників, 17а, оскільки мешканці будинку скаржились на часті збої ліфту. Одним з головних елементів в механізмі роботи ліфта є канат вантажний. Канат в ліфтах оглядається спеціалістами відповідно до графіка обслуговування кожні 10 днів.

Компанія “Місто для людей” провела закупівлю всіх необхідних  матеріалів: реле станції керування, канат обмежувача швидкості. Будинок був введений в експлуатацію в 1985 року, й відповідно ліфт розміняв уже третій десяток. Відповідно після проведення ремонтних робіт - спеціалісти ввели в експлуатацію ліфт, який завдавав певний час дискомфорт для співвласників будинку. Принагідно, сума заборгованості мешканців вказаного будинку  перед керуючою компанією на сьогодні складає 669 150,452 грн. Борг не дає можливості мешканцям накопичувати кошти на виконання поточних ремонтних робіт. Звертаємо увагу, наша компанія пропонує своїм клієнтам укласти договір на реструктуризацію боргу, адже розуміємо, що бувають різні життєві обставини. Договір дозволяє платити почастинно. 

Для укладення договору потрібно звернутися до хаус-менеджера вашого будинку за номером: 

  • (067) 817 80 27 - Васильєва Олена; 

  • (067) 817 79 61 - Гончаренко Тетяна; 

  • (067) 817 81 01 - Гальчанська Наталя.  

Крім того, рекомендуємо користуватися правилами експлуатації ліфтом, які знаходяться в ліфтовій кабіні, або на першому поверсі, адже подальша експлуатація у великій мірі залежить саме від ставлення співвласників будинку. 

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

  1. Проїзд дітей в віці до 12 років без супроводу дорослих.

  2. Користуватися ліфтом, якщо кабіна задимлена чи відчувається запах гару.

  3. Палити у кабіні, перевозити легкозаймисті речовини та рідини у відкритому посуді, сипучі та великогабаритні матеріали.

  4. Проникати у шахту та приямок ліфта.

  5. Перевантажувати ліфт.

  6. Прикладати зусилля для відкриття та закриття дверей; знаходитись в площині дверного отвору.

  7. Відкривати вручну двері шахти ліфта, притулятися до дверей.

Якщо у вас виникли питання щодо роботи ліфтів у вашому будинку, звертайтесь за номерами:

·        аварійна служба – (067) 217 02 36;

·        диспетчерська – (095) 508 05 13 або (097) 012 68 94


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я