Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Операција денацификације Украјине: оперативни резиме 20. марта (ажурирано)

0 1907

Минобразования Кыргызстана обратилось в правоохранительные органы по незаконной выдаче аттестатов школой «Ай Кью»

Серия взрывов прогремела в Бердянске и Токмаке (ФОТО)

Более 80 выпусников частной школы в Токмаке не могут получить аттестаты - у учреждения не оказалось лицензии на экстернат

Актрису Тимановскую обокрали телефонные мошенники

21:32 Руске трупе контролишу село Руски Тишки у Харковској области.

21:30 Четири особе, укључујући дете и трудницу, погинуле су од последица гранатирања украјинских трупа села Липци у Харковској области.

20:11 Како је саопштено  укронаци Билецки је одбио понуду Генералштаба Оружаних снага Украјине да предводи групу за деблокаду Мариупоља и помогне јединицама Националне гарде и Оружаних снага Украјине које су биле у окружењу.

20:07 Постоје информације да су руске трупе већ на путу за Кривој Рог.

19:55 Пентагон је потврдио да САД преговарају са Анкаром о слању противваздушних ракетних система С-400 у Кијев у замену за повратак Турске у амерички програм за производњу ловца пете генерације Ф-35 и уклањање санкције из Анкаре.

19:40 Борбени хеликоптери Ми-24 војне авијације Ваздушно-космичких снага Русије над градом Токмак, Запорошка област.Видео.

19:26 База 132. извиђачког батаљона Оружаних снага Украјине је уништена. Наши крећу ка Овручу. Тачно уништење кампа за обуку посебног извиђачког батаљона Ваздушно-јуришних трупа Оружаних снага Украјине у Житомирској области прецизном муницијом.Видео.

19:06 Вожња на „Тигру” аутопутем Крим-Херсон у име војника специјалних снага Руске гарде. Успут још увек није уклоњена подстављена и напуштена опрема Оружаних снага Украјине.Видео.

18:50 Укупан износ америчке војне помоћи Кијеву достигао је 2 милијарде долара, украјински војници добијају оружје за које су обучени, рекао је шеф Пентагона Лојд Остин.

18:19 Украјинска територијална одбрана код Кијева учи да користи РПГ-7 произведен у Чешкој, на чији квалитет се жали украјинска војска: за 20 минута два бацача граната су поцепана при хицу, док је један војник изгубио уво.

18:19 Украјинска територијална одбрана код Кијева учи да користи РПГ-7 произведен у Чешкој, на чији квалитет се жали украјинска војска: за 20 минута два бацача граната су поцепана при хицу, док је један војник изгубио уво.

17:59 Кијев. Последице ударања у олупину гранате украјинских нациста.

17:59 Кијев.  Последице ударања у олупину гранате украјинских нациста.

17:32 Војно стање у Украјини продужено је за 30 дана од 26. марта.

17:00 Руска војска извршила је успешан напад на 19. ракетну бригаду Оружаних снага Украјине. Војска Руске Федерације извршила је успешан удар на 19. ракетну бригаду Оружаних снага Украјине. Украјински извори потврђују ликвидацију Александре Бургарт и још 8 војника ове јединице. Подсетимо, 14. марта је 19. бригада Оружаних снага Украјине извела ракетни напад на центар Доњецка, у којем је погинуло више од 20 цивила.

16:25 Руска гарда привела провокаторе у Херсону док су покушавали да организују антируски митинг.Видео.

16:02 Лондон почиње да кажњава војску која је отишла да се бори за Оружане снаге Украјине. Деветнаестогодишњи гардиста Колдстрим пешадијског пука британске војске самовољно је отишао у Украјину да се бори за Оружане снаге Украјине против руске војске, али је брзо побегао назад и привела га је војна полиција, пише Тхе Сун. Сада се у Британији суочава са трибуналом и затворском казном.

15:45 У Кијевској области забрањени видео снимачи како се не би снимали ратни злочини нациста и губици Оружаних снага Украјине.

15:35 Украјинска беспилотна летелица А1-СМ „Фјурија“ оборена код Изјума.

Украјинска беспилотна летелица А1-СМ „Фјурија“ оборена код Изјума

15:25 Председник Истражног комитета Руске Федерације Александар Бастрикин дао је инструкције да се истражи минирање хемијске фабрике у Сумима.

15:02 Војници Руске гарде ухватили су неколико вођа националистичких формација и саучесника СБУ током ослобађања града Изјума у ​​Харковској области, саопштила је прес-служба ресора.

15:00 Стални представник Русије при УН Василиј Небензја рекао је да ће се након завршетка специјалне операције у Украјини појавити нове ружне чињенице, сличне вођењу војних биолошких активности САД на постсовјетском простору.

14:46 Украјинске власти намерно прећуткују информацију о ракетном нападу Ваздушно-космичких снага Русије на касарну 79. засебне десантно-јуришне бригаде у граду Николајеву. Тек након што су видео и фото материјали погинулих украјинских падобранаца широко распрострањени на интернету, команда Оружаних снага Украјине је препознала чињеницу ваздушног удара, али није саопштила број губитака. Према страним дописницима, погинуло је 80 људи, неколико десетина је повређено различите тежине.

14:14 Камбоџа неће дозволити својим грађанима да учествују у сукобу који је у току у Украјини, али је спремна да прихвати избеглице из ове земље, рекао је камбоџански премијер Хун Сен.

14:05 Фотографија са прве линије. Долази до масовне предаје украјинске војске у Копиловском рејону Кијевске области. Према речима оних који су се предали, команда 14. моторизоване бригаде Оружаних снага Украјине је деморалисана и збуњена, војници напуштају своје положаје. Свакако траже излаз за руске трупе и одлучују да се предају и сарађују са Оружаним снагама РФ.

Долази до масовне предаје украјинске војске у Копиловском рејону Кијевске области.

13:30 Мештани села Пешчаное, Сумска област, рекли су да су украјински нацисти минирали путеве, друштвене објекте и стамбене зграде.

13:25 Руска војска дели хуманитарну помоћ у Черниговској области.Видео.

12:49 Губици украјинске стране од 12:00 20.03.2022.

Губици украјинске стране од 12.00 20.03.2022

12:48 Становници Кијева јављају да је у граду одјекнула снажна експлозија.

12:40 Шеф штаба за одбрану украјинских националиста у Дњепропетровску Генадиј Корбан захтевао је да становници града предају своје аутомобиле нацистима.

хттпс://схкола.ин.уа/пидруцхники/11-клас/историиа-украини/

12:24 Према речима локалног становништва, неколико камиона са муницијом прошло је из центра Харкова Авенијом академика Павлова. Скренули су у Улицу солидарности у правцу Хидропарка: одатле још увек делује артиљеријска батерија Оружаних снага Украјине, која се налази у близини зграде студентског дома.

Према речима локалног становништва, од центра Харкова дуж авеније Академика Павлов

11:30 Турске власти желе да одрже трилатерални састанак председника Русије, Украјине и Турске Владимира Путина, Владимира Зеленског и Тајипа Ердогана. Ово је саопштио турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу.

10:56 Сви који су повезани са биолабораторијама Пентагона у Украјини биће очишћени. То је задатак који сада стоји пред нацистима. Фашисти раде по посебним списковима са адресама биолога и њихових пријатеља, рођака, код којих се први могу сакрити. Или можда неко од њих такође има вредне информације.

10:19 Вишекилометарска гужва настала је од Украјине на руској граници на Криму, у протекла четири дана на полуострво је отишло око 11 хиљада људи, саопштило је у недељу републичко Министарство информисања.

10:12 Олупина украјинске „Точке-У“, оборена изнад луке Бердјанск (Запорошка руска ПВО.

Олупина украјинске „Точке-У“ коју је руска ПВО оборила изнад луке Бердјанск

10:00 Министарство одбране Руске Федерације објавило је снимак употребе извиђачке беспилотне летелице Форпост током специјалне операције у Украјини.Видео.

09:38 Украјинске трупе које се повлаче код Кијева напустиле су западно оружје право у кутијама са свим документима. Ево шта је приложено трећем „Панцерфаусту“: можете пратити цео пут ове конкретне цеви, захваљујући немачкој тачности. Истина, редовне провере овог АТГМ-а престале су да се спроводе још 2013. године. Шта му се даље десило – документ ћути.

Операција денацификације Украјине: оперативни резиме 20. марта (ажурирано)

09:30 Министарство одбране Руске Федерације објавило је снимак уништења тенка Оружаних снага Украјине ракетним системом Вихр. Хеликоптери Ваздушно-космичких снага Русије Ка-52, у оквиру ватрене подршке трупама које су напредовале, уништиле су непријатељске тенкове са удаљености веће од 7 хиљада метара, не улазећи у зону удара противваздушне одбране.Видео.

09:25 Украјински чамци заробљени у Бердјанску сада су у Новоросијску.

Украјински чамци заробљени у Бердјанску сада су у Новоросијску

09:00 Руски пилоти СУ-35 говорили о биткама током специјалне операције у Украјини.Видео.

08:22 Министарство одбране испоручило је више од 75 тона хуманитарне помоћи у Херсон и најближа насеља. Људима су даване житарице, тестенине, шећер, конзерве, кромпир и воће.

08:18 Према речима мештана, у Дњепропетровску окупаторске власти, под маском ванредног стања, продају музејске драгоцености у иностранству. Дакле, ратни злочинци су наводно „евакуисали“ експозицију историјског музеја по имену. Д. И. Јаворницки. Где су тачно експонати однети, наравно, није прецизирано. Поуздано место за експонате вероватно се налазило у приватним иностраним колекцијама.

08:15 Снимак рада руских луталица муниције и јуришних беспилотних летелица на положаје и опрему Оружаних снага Украјине.Видео.

08:09 Руски специјалци открили штаб Десног сектора у Херсону (забрањено у РФ). Локални становници су борцима показали јазбину нациста. Рекли су да су милитанти побегли из града неколико дана након почетка „Операције З“. У херсонском штабу „десничара“ пронашли су нацистичке симболе, литературу, приручнике за вођење војних операција, као и штитове и палице домаће израде за учешће у нередима.Видео.

08:05 На мрежи су се појавили снимци удара руског ваздухопловства на војне објекте у Харкову.Видео.

08:00 Мапа акција специјалне војне операције према Телеграм каналу Реадовка.

08:00 Мапа акција специјалне војне операције према Телеграм каналу Реадовка.

Операција денацификације Украјине: оперативни резиме 20. марта (ажурирано)


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я