Поиск города

Ничего не найдено

АНОНС! Слухання у Комітеті про ситуацію у сфері теплопостачання та розроблення антикризових заходів

0 2247

Пеллетная горелка — конструкция, разновидности, монтаж

Плюсы и минусы пеллетных котлов

Твердотопливные котлы для отопления частного дома — лучшая десятка моделей

В Сокольники рвётся гад! В московском метро запускают экскурсии с рассказами про строительство подземки с советских времён до 2024 года

03 лютого відбудуться слухання у Комітеті на тему: «Про ситуацію у сфері теплопостачання та розроблення антикризових заходів для сталого проходження опалювального сезону»

До участі у заході запрошено народних депутатів України, представників Міненерго, Мінрегіону, Мінфіну, Антимонопольного комітету,  НКРЕКП, НАК «Нафтогаз України», ГК «Нафтогаз Трейдинг», операторів систем розподілу природного газу, Асоціації міст України, керівників теплопостачальних підприємств.

В рамках обговорення планується розглянути проблемні питання щодо позиції ГК «Нафтогаз Трейдинг» у прогнозуванні обсягів природного газу за фіксованою ціною для виробництва теплоенергії населенню та бюджетним установам, що  виявилися критично недостатніми, що призвело до критичної ситуації з теплопостачанням споживачів в регіонах України, та небезпеки переходу підприємств ТКЕ на постачання природного газу від постачальника останньої надії (ПОН).

ГК «Нафтогаз Трейдинг» категорично відмовляється коригувати обсяги за фіксованою ціною, натомість виставляє за перевищення лімітів газу рахунки за ринковою ціною всупереч досягнутим домовленостям з Урядом відповідно до  Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2021 рр. від 30 вересня 2021 року.

Ситуація  ускладнюється ще й тим, що далеко не всі підприємства в повному обсязі отримують компенсацію з різниці в тарифах, передбачених Меморандумом про взаєморозуміння від 30 вересня 2021 р. Йдеться про 4% ПДФО та 13,44% акцизу від реалізації пального. Бюджети деяких міст взагалі не передбачають проведення підприємствам ТКЕ фінансування такої компенсації або передбачають часткову компенсацію на оплату теплової енергії тільки для бюджетних установ. При цьому тарифи на теплову енергію залишаються «політичними», тобто економічно необґрунтованими, газопостачальник некоректно прогнозує ліміти газу на опалювальний сезон і вимагає оплати за це «понаднормове» споживання газу ринкову ціну, спонукаючи підприємства ТКЕ до переходу на ПОН та штрафних санкцій. Це означає банкрутство та позбавлення підприємств ТКЕ будь-яких перспектив розвитку, модернізації, підвищення енергоефективності теплової інфраструктури.

Через це теплопостачальні підприємства таких міст як Вінниця, Жовті Води, Миргород, Херсон, Теплодар, Нововолинськ, Кам’янець-Подільський, Шепетівка та Староконстянтинів вже в січні не зможуть розрахуватись за спожитий природний газ для забезпечення теплопостачання своїх міст. За умовами жорстких договорів, запропонованих ГК «Нафтогаз Трейдинг» теплопостачальникам, це означає зміну умов надання газу та можливе застосування з 1 лютого страхового механізму – постачальника «останньої надії» (ПОН), за яким газ може надаватися лише 2 місяці, не за фіксованою «соціальною» ціною 7,42 тис. грн/1 тис. м3, а ринковою. У січні вона становить близько 40 тис. грн/1 тис. м3.

А одне із найбільших в Україні підприємств за обсягами виробництва теплової енергії КП «Харківські теплові мережі» разом із КП «Лисичанськтепломережа» вже з 1 січня 2022 року виключені з реєстру підприємств, постачання газу яким здійснює ГК «Нафтогаз Трейдинг» і переведені до реєстру постачальника «останньої надії» тієї ж ГК «Нафтогаз Трейдинг».

Враховуючи стан справ з оплатою газу та можливого в найближчий час переходу підприємств ТКЕ на ПОН, Асоціація «Укртеплокомуненерго» і звернулася до Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг щодо термінового розгляду проблемних питань з проханням надати сприяння у їх вирішенні.

 

Повідомлення АНОНС! Слухання у Комітеті про ситуацію у сфері теплопостачання та розроблення антикризових заходів з'явилося у Олексій Кучеренко.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я