Поиск города

Ничего не найдено

Депутата Запорізької облради від ОПЗЖ засудили за колабораціонізм

0 1548

В Днепрорудном полицейские обнаружили схрон с патронами и тротиловыми шашками

Представитель Запорожья претендует на звание лучшего молодого промышленника страны

В столице открылась навигация на Москве-реке

Запорожские активисты организовали акцию "Накорми животных"

Депутата VIІI скликання Запорізької обласної ради від ОПЗЖ Миколу Пастушенка визнали винним у колабораціонізмі. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Жовтневого райсуду за ч.5 ст.111-1 КК.

За матеріалами справи, окупанти створили в захопленому місті Дніпрорудне окупаційну адміністрацію — так звану «военно-гражданскую администрацию г.Днепрорудное».

Орієнтовно у травні Пастушенко став головою окупаційної адміністрації. Раніше він був депутатом обласної ради, очолював профспілку Запорізького залізорудного комбінату.

Пастушенко не затриманий і його розгляд справи відбувся заочно, тобто за його відсутності. У судовому засіданні дослідили відеозаписи показань свідків з поміж працівників міської ради.

Начальник юридичного відділу розповіла, що законного голову  викрали окупанти. Співробітників міськради перевели на «простой», але деякі ходили на роботу, щоб допомагати жителям міста, інші працювали дистанційно, забравши техніку додому. Коли військові зайняли приміщення міськради, вони вимагали повернути техніку та співпрацювати з ними.

Дехто перейшов на бік окупантів. Жінка розповіла, що їй телефонував Пастушенко і пропонував обговорити подальшу роботу з новою владою, але вона відмовилась. Свідок надала копії документів за підписом Пастушенка.

Інший свідок працювала головним спеціалістом фінансового відділу міськради. Їй також телефонував Пастушенко, пропонував співпрацю і таку розмову вона записала на телефон та віддала слідчому під час допиту.

У матеріалах справи є фотокопія листа за підписом «Глава администрации города Днепрорудное» з відбитком печатки, адресованого «Директору КП «Днепрорудненский городской рынок», з якого випливає, що Пастушенко дає певні вказівки.

У телеграм-каналі опубліковано відеозвернення «голови» Пастушенка до ветеранів ВОВ напередодні 9 травня, пишуть, що він відвідав ветеранів.

Пастушенка визнали винним у добровільному зайнятті посади в окупаційній адміністрації держави-агресора. Його засуджено до 10 років позбавлення волі із забороною на 15 років обіймати деякі посади і з конфіскацією всього майна.

Запись Депутата Запорізької облради від ОПЗЖ засудили за колабораціонізм впервые появилась 368.media.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я