Поиск города

Ничего не найдено

За що співмешканці будинків платять керуючій компанії насправді: поради фахівців

0 528
За що співмешканці будинків платять керуючій компанії насправді: поради фахівців

В Днепрорудном полицейские обнаружили схрон с патронами и тротиловыми шашками

Московская область - Изготовление металлических навесов

Запорожские активисты организовали акцию "Накорми животных"

Представитель Запорожья претендует на звание лучшего молодого промышленника страны

Щомісяця ви оплачуєте квитанцію за послуги керуючої компанії, але часто буває так, що й ніби поліпшень в будинку не видно, і сервісу «як у Європі» домогтися не виходить. Втім, давайте розберемось, що насправді відбувається з грошима власників житла, та як організація повинна виконувати роботи, зазначені в тарифі, про це розповів директор компанії “Місто для людей Дніпрорудне” Анатолій Биценко.

 

  • Права та обов'язки керуючої компанії "Місто для людей Дніпрорудне" базуються на основі укладеного договору, який укладений між нашим представництвом та співмешканцями багатоповерхових будинків. Так, є мінімальний набір послуг, який за законом керуюча компанія повинна виконувати, який регламентується наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.07.2018 №190.  Це прибирання під'їздів і прибудинкової території, перевірка і обслуговування ліфтів, усунення засмічень в сміттєпроводі тощо. Всі ці послуги входять в тариф.

 

Надаємо можливість мешканцям повноцінно брати участь в управлінні будинком

 

  • Мешканці багатоквартирних будинків мають право розширити спектр послуг, включивши в нього додаткові послуги або відмовитися від зайвих, уклавши індивідуальний договір. Для цього мешканцям потрібно провести збори і набрати певну кількість голосів для внесення змін до договору. При цьому важливо пам'ятати, що від деяких послуг, таких як обслуговування інженерних мереж або підготовка будинку до опалювального сезону відмовитися неможливо, так як при відсутності належного обслуговування тих же теплових вузлів, наприклад, взимку весь будинок може залишитися без опалення.


 

В обов'язки керуючої компанії входять наступні види робіт:


 

  • Обслуговування систем холодного і гарячого водопостачання, центрального опалення, водовідведення тощо. 

  • Прибирання прибудинкової території.

  • Компанія виконує поточні ремонти під'їздів, покрівлі, фасадів будівель. Заявки на виконання таких робіт фіксуються в нашій системі Сакура, після чого менеджери будинкового господарства обстежують ділянку, на якій потрібно провести ремонтні роботи, а інженери вносять заявку в план робіт з урахуванням аварійності та суми грошових коштів, що надійшли на рахунок будинку в результаті оплати мешканцями. 

  • Якщо у нас немає потрібних фахівців, наприклад покрівельників, що працюють з шатровими покрівлями, ми залучаємо для виконання ремонту підрядні організації, пильно контролюючи якість проведених робіт. 

  • Тарифом передбачено також усунення аварійних ситуацій. Наша аварійна служба працює цілодобово і без вихідних. Викликати бригаду майстрів можна за телефоном +38 (067) 400 90 02;

  • Також в тариф включена оплата за електропостачання спільного майна (це робота ліфтів і освітлення сходових клітин, входів в під'їзд), дератизація, дезінсекція, обслуговування димовентканалів, прибирання опалого листя і снігу, покіс трави.   

  • Ще одне питання, яке дуже хвилює наших клієнтів – вивіз побутового сміття (листя) та миття під’їзду. Ці види робіт не входять в обов'язки нашої компанії та не включені до тарифу. Однак, якщо ви хочете змінити ряд послуг та їх періодичність, це можна зробити завдяки індивідуальному договору з будинком. Для цього необхідно звернутися до свого хауз-менеджера.

Керуюча компанія має право вимагати від власників житла вчасно і в повному обсязі оплачувати послуги. Також управитель має право вимагати від мешканців надати доступ в квартиру співробітникам компанії та інших житлово-комунальних служб для запобігання або ліквідації аварійних ситуацій (згідно зі статтею 29 Закону України»Про житлово-комунальні послуги"). У разі систематичної несплати комунальних платежів керуюча компанія у випадках, передбачених законодавством, має право стягнути заборгованість в судовому порядку.

Гроші будинку витрачаємо тільки на нього і нікуди більше

  • Всі гроші від будинків надходять на один загальний рахунок. З цим ми нічого вдіяти не можемо, так належить за законом. Якщо в якомусь будинку багато боржників, то ми не покриваємо його витрати грошима іншого будинку. Все по справедливості.

Навчаємося чути і піклуватися, а не просто приймати скарги

  • Комунальна сфера - доволі проблемна, все через невірну опіку над будинка, що призвело до зношених мереж, даху, що протікають і багато іншого. Зрозуміло, що більшість будинків 60-х років більше, ніж інші потребують реновації, і для них важливим стане тариф для збору фонду на ремонтні роботи. Зокрема, ми нашим клієнтам пропонуємо укладати індивідуальні договори, орієнтуючись на специфіку будинку, ми пропонуємо різні переліки потрібних послуг, а мешканці самі можуть вибирати. 

  • Так, наша компанія у 2020 році інвестувала у місто 300 тис. грн на капітальний ремонт внутрішньобудинкових систем холодного водопостачання і каналізації по 9 будинках м. Дніпрорудне. Серед пріоритетних напрямків діяльності у місті був стан покрівлі. Тому, у минулому році розпочали ремонт дахів. Крім того, поточні ремонти були виконані у 33 будинках. У поточному році ми плануємо сконцентрувати свою увагу на внутрішній експертизі будинків, оцінити всю проблематику та почати відновлювати житловий фонд міста.

На сьогодні ми створили максимум каналів зв'язку, щоб кожен міг повідомити про проблему в будинку або у дворі і вирішити її.

  • Якщо раптом у будинку зникло світло або протікає кран, жителі можуть повідомити нам про це кількома способами:

  1. Зателефонувати в цілодобовий контактний центр за номером: +38 (067) 400 90 02;

  2. Зателефонувати до хауз-менеджера керуючої компанії: +38 (067) 817 81 27 (Дмитро Власов);

  3. Заповнити форму зворотного зв’язку на сайті mdl.com.ua 

  4. Якщо у вас виникли питання щодо роботи ліфтів у вашому будинку, звертайтесь за номерами: аварійна служба – +38 (067) 217 02 36;      диспетчерська – +38 (095) 508 05 13 або +38 (097) 012 68 94.

 


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я