Поиск города

Ничего не найдено

Фірму олігарха Бахматюка продадуть на аукціоні задля погашення боргу перед НБУ

0 6561

"Украденный" борщ и фильм 10-летней давности. На что "борцы с режимом" потратили деньги Госдепа

В Одеській області стався землетрус

Скільки коштує відпочинок у Карпатах взимку

Первый среди гор: McDonald’s открыл новый ресторан в центре Яремче

Господарський суд  Києва  задовольнив позов Національного банку до ТОВ «Станіславська торгова компанія» олігарха Олега Бахматюка про звернення стягнення на земельну ділянку в Яремче Івано-Франківської області в рахунок погашення заборгованості за стабілізаційними кредитами ПАТ КБ «Фінансова ініціатива». Про це повідомляє НБУ.

Підприємство є одним із майнових поручителів за стабілізаційними кредитами банку. «Станіславська торгова компанія»  у 2009 році уклала з Нацбанком договір іпотеки, в тому числі на земельну ділянку площею 2,06 га в місті Яремче  в забезпечення виконання зобов’язань. Оскільки зобов’язання за кредитами не були виконані, Національний банк у 2018 році  звернувся до Господарського суду Івано-Франківської області з позовом з метою звернення стягнення на земельну ділянку в судовому порядку.

Господарський суд міста Києва 7 жовтня 2020 року порушив провадження у справі про банкрутство компанії. У зв’язку з  цим справу щодо звернення стягнення на предмет іпотеки було передано до Києва. Верховний Суд 2 грудня 2021 року задовольнив касаційну скаргу Національного банку та скасував ухвалу про банкрутство. Це розблокувало розгляд справи щодо звернення стягнення на предмет іпотеки в Господарському суді міста Києва, який ухвалив рішення про звернення стягнення на земельну ділянку.

Крім судового рішення про стягнення земельної ділянки, протягом 2018-2021 років суди ухвалили ще чотири рішення щодо звернення стягнення на нерухоме майно фірми, які були виконані органами державної виконавчої служби. Внаслідок примусової реалізації нерухомого заставного майна «Станіславської торгової компанії»  шляхом продажу його на відкритих торгах в межах виконавчих проваджень здійснено погашення заборгованості перед Національним банком на суму 28,2 млн гривень.

Загальна заборгованість ПАТ КБ «Фінансова ініціатива» за всіма наданими кредитами рефінансування станом на 1 листопада 2022 року становила 7,1 млрд гривень.

Нагадаємо, що НАБУ втретє викликає на допит олігарха Олега Бахматюка, якого підозрюють у наданні понад 722 млн гривень ексголові Державної фіскальної служби Роману Насірову за відшкодування ПДВ поза чергою. Раніше Вищий антикорупційний суд заарештував Насірова з альтернативою понад півмільярда гривень.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові ДФС Роману Насірову в одержанні понад 722 млн грн неправомірної вигоди. Також про підозру в наданні цієї вигоди повідомили олігарху Олегу Бахматюку, але заочно.

 

Запись Фірму олігарха Бахматюка продадуть на аукціоні задля погашення боргу перед НБУ впервые появилась 368.media.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я