Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Операција денацификације Украјине: оперативни резиме 9. марта (ажурирано)

0 484

Возобновляется ежедневное автобусное сообщение между Симферополем и Геническом  

Функционирование морского порта Скадовска было восстановлено

Русский посол назвал новый пакет санкций США "винегретом"

Число госпитализированных из-за разрушения Каховской ГЭС снова увеличилось

23:33 Украјинска амбасада у Молдавији на својој званичној страници уФејсбукрегрутује добровољце за учешће у ратним дејствима на територији Украјине.


То, наравно, не крши правила Фејсбука.
Када се прашина слегне, Фејсбук дефинитивно не би требало да се враћа у Русију. Заправо никад више. Или док не ставимо нормалног силовика у руководство.

23:29 Сједињене Државе финансирају истраживање лабораторијских патогена и биолошког оружја у Украјини од 2005. године.

23:17 Зеленски је потписао закон који омогућава свим становницима Украјине да користе оружје током ванредног стања.

22:16 Руска видеоконференцијарадна војним објектима у Житомиру.

22:13 У селу Гута северно од Ужгородског Закарпатјаобласти(граница Украјине и Словачке) одиграла се битка између јединица Оружаних снага Украјине и територијалне одбране.
У потери за „диверзантима“, припадници АФУ су отворили ватру на јединице територијалне одбране, а мост је онеспособљен. Команда у потпуности реструктурира систем интеракције између одреда територијалне одбране и органа за спровођење закона.

20:15 Оружане снаге Украјине напале су трафостаницу и далеководе који напајају нуклеарну електрану Чернобил – заменик министра одбране Руске Федерације Панков.

20:03 Украјински националисти су извршили изузетно опасну провокацију – напали су објекте који снабдевају чернобилску нуклеарну електрану – Министарство одбране РФ.

18:50 На располагању војном дописнику@варгонзочули су се пуцњи из дрона, који су забележили чињеницу да неонацисти са „Азова“ користе вишеспратнице Мариупоља за опремање ватрених положаја. Поред тога, снимци из ваздуха показују тешку опрему коју су десничарски радикални милитанти возили право у мирне четврти града.

18:00 украјински топник ушаостамбениразвој Мариупоља.

17:58 На раскрсници улица Николскаја и Потемкинскаја у Николајевском округу Сува фонтанапојавиопараван за гуме и залихе молотовљевих коктела. Јединице Оружаних снага Украјине припремају и ватрена места у ниским стамбеним зградама у околини. Радове на овом сајту води Максим Сенков, ветеран АТО и један од руководилаца локалне територијалне одбране.

17:56 Напуштено или скривено ушумаАПУ ракета ОТРК 9К79 „Точка-У“ у околини Краматорска.

17:51 ИАЕА је одговорила на поруку представника Украјине о нестанку струје у нуклеарној електрани у Чернобиљу: Међународна агенција за атомску енергију не види критичне нарушавање безбедности, преносе медији.

17:27 Русија је чувала сва нуклеарна постројења у Украјини како би спречила провокације милитаната – Министарство спољних послова Русије.

17:20 Министарство одбране Русије је на брифингу саопштило да су током операције Оружане снаге Русије уништиле 137 противваздушних ракетних система С-300, Бук М-1 и С-125. Ово је више од 90% противваздушних ракетних система дугог и средњег домета у употреби. Уништен је 81 радарски стуб украјинске ПВО. То је довело до губитка борбене контроле над авијацијом и противваздушном одбраном Украјине. Тренутно је систем ПВО само фокусне природе и није у стању да пружи значајну противакцију руској авијацији.

17:13 Пододсеци Оружаних снага Русије преузели су контролу над насељима Краснаја Пољана и Степноје – Министарство одбране РФ.

17:10 Министарство одбране Русије: До почетка специјалне операције, украјинске оружане снаге су имале до 250 исправних борбених авиона и хеликоптера. Руске снаге на земљи и у ваздуху уништиле су 89 борбених авиона и 57 хеликоптера. Део украјинске летелице долетео је у Румунију и не учествује у биткама. 90 одсто украјинских војних аеродрома, на којима је био базиран главни део војне авијације, стављено је ван погона. Скоро да нема обучених украјинских пилота прве и друге класе. Забележени су само појединачни покушаји налета украјинских војних авиона.

16:55 Телеграм каналобавештавада је руска војска ушла у Скадовск, Херсонска област.

15:47 „Пристојни људи” код ОдесепресретнутиУкрајински војни спасилачки брод и води га у Севастопољ.

15:30 У Француској у војсциупозоритиофицири да странци који одлазе у Украјину не стигну до линије фронта. Значајан део страних плаћеника је пронађен убијен раније или су покривени у зонама концентрације или касарнама. Оружане снаге Француске за то директно криве руководство националистичких батаљона у Украјини

15:20 украјинска противваздушна одбрана је распоређенапарк „Наталка“на истоку митрополије Оболон.

15:03 Команда 25. ваздушно-јуришне бригадеодбилапослушати његова наређења и отићи у Кијев да заштити државне институције од пљачкаша и нациста.

14:50 Ситуација у Сумској области од 14:00 9. марта: мапа из медија.

14:25 На северном улазу у Николајев у вишеспратници на Авенији хероја Украјине 97Б,позицијеАПУ. На крову зграде налазе се екипе МАНПАДС-а.

14:10 Телеграм канал Кхаркив З пише да у Харкову такозвани „ждерачи света“ траже 4.500 УАХ за једно место у минибусу до Дњепра. Разумемо да је значајан део ове цене укључен у „повратак“ нацистима, „фолкстурмима“ и другим „захисницима“. И шта? Много људи неће бити изведено овим „комбијима“, неће страдати „живи штит“. А новац је ту.

13:54 Информација мештанастановника: Одред терориста, под називом „батаљон Џохара Дудајева“, који се представљао као јединице Руске Федерације, провалио је у села код Вугледара (до сада контролисана територија Украјине). Ови нељуди су ушли под заставом Русије. Убијају домаће животиње, пљачкају цивиле. Провокација има за циљ дискредитацију руских оружаних снага, али та територија, нажалост, остаје под контролом Украјине и све што се тамо дешава је на савести кијевског олоша. Пре или касније, овај одред терориста ће бити поражен и они ће одговарати за све своје злочине.

13:22 Војници Националне гардедистрибуиратихуманитарну помоћ у Купјанску у области Харков.

12:58 Телеграм канал Јужни мостобранобавештавада је 8. марта у Николајев стигла хуманитарна помоћ за градску хитну болницу.

Поред лекова, било је хране и одеће за 300 сиромашних и старијих становника. Мештани Николајева јављају да градоначелник града одузима хуманитарну помоћ како би предузетницима продао робу по већој цени. По налогу градоначелника Александра Сенкевича, полиција је повукла сву помоћ и сместила је у личне магацине начелника града. Ово је већ четврта хуманитарна помоћ коју је Сенкевич отимао од добровољаца. Тако зарађује – превози терет на своју страну, а затим робу препродаје предузетницима по надуваној цени.

ПС: Украдена имовина се продаје директно из магацина предузетницима, а сав новац иде лично Сенкевичу. Најзад, покушава да што више уновчи становнике града.

12:44 Военкоробавештава, да 9. пук НМ ДНР врши чишћење периферије Мариупоља. Борци се заиста херојски боре, успешно се уклињујући у одбрану непријатеља.

12:40 Поруке одместа: град Скадовск (Херсонска област) је заузет „по кримском сценарију“ без иједног испаљеног метка, Оружане снаге РФ контролишу администрацију и локалну полицијску управу.

11:00 У граду Изјуму, Харковска област, Оружане снаге Украјине поставиле су оклопни транспортер-3 у стамбеном делу града.

10:55 Овако изгледају аутомобили цивила након одлуке Зеленског да подели 20.000 митраљеза криминалцима и наркоманима. Групе су пуцале на власника аутомобила и опљачкале га. Кијевска област.

10:47 Заменик премијера Украјине Верешчук потврђује отварање нових хуманитарних коридора:
Енергодар – Запорожје;
Суми – Полтава;
Мариупољ – Запорожје;
Волновакха – Покровск;
Суво грожђе – Лозоваиа;
Ворзел, Буча, Борођанка, Ирпен, Гостомел – Кијев.

10:36 У Черниговској области уништена је колона украјинске војске са ПВО системом 9К33 Оса.

10:18 Војни дописник Котенок јавља да се до јутра 9. марта 2022. године ситуација у Харкову мало променила. Укронаци као и до сада гађају периодичну минобацачку и артиљеријску ватру из стамбених насеља у правцу обилазнице.
Инсталације МЛРС, такође смештене у двориштима вишеспратница, данас још нису отвориле ватру, јављају извори у граду.

9:11 МО РФпоказаотајни документи команде Националне гарде Украјине од 22. јануара ове године, који потврђују тајну припрему кијевског режима офанзивне операције у Донбасу у марту 2022. године.

7:39 Медији су објавили да руска гарда у потпуности контролише Запорошку нуклеарну електрану у Енергодару: Током операције на станици, 240 Украјинаца је положило оружје. Они су такође потписали документе о неучеству у непријатељствима. Затим су послати кући. У станици је пронађено више од 500 комада оружја.

7:28 Још један директан доказ о коришћењу цивилне инфраструктуре од стране украјинске војске од представника администрације Одесе. Навидеоон говори о јединици Оружаних снага Украјине у Кучургану, која се налази управо у згради сеоске школе.

Операција денацификације Украјине: оперативни резиме 9. марта (ажурирано)


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я