Поиск города

Ничего не найдено

До 15 років ув’язнення засудили бойовика, який розвідував позиції ЗСУ на Запорізькому напрямку

0 2758

Окупанти завдали удару авіабомбою по Золочівській громаді на Харківщині: поранено 56-річного чоловіка

В Сокольники рвётся гад! В московском метро запускают экскурсии с рассказами про строительство подземки с советских времён до 2024 года

Реальный технический сбой или зависть — участники лотереи намекают на её нечестность

"Было и нету?" Наши перестали работать "в ответ на" и взялись за дело всерьез

Зображення: ssu.gov.ua

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними правоохоронців, на початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну зловмисник вступив до лав окупаційних угруповань Південного військового округу РФ. У складі ворожих військ він брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони у Донецькій та Луганській областях.

У вересні цього року його направили на південний фронт для здійснення розвідки бойових позицій ЗСУ на Запорізькому напрямку. Натомість вже під час першого розвідвиходу ворожа група була знищена українськими захисниками на території Пологівського району, а сам бойовик потрапив у полон.

За матеріалами СБУ суд призначив йому покарання у вигляді 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Донецької області, який після 24 лютого 2022 року добровільно приєднався до лав підконтрольної РФ “народної міліції “ДНР”. Потім його призначили навідником мотострілецького батальйону 1-го армійського корпусу РФ.

Варто зазначити, що нещодавно жителя міста Шостка Сумської області, який надсилав представнику РФ фото та відео місць дислокації військових підрозділів ЗСУ, засудили до 15 років за ґратами. Відтак, суд визнав місцевого мешканця міста Шостка винним у державній зраді, його засуджено до 15 років позбавлення волі. Прокурор у суді довів, що засуджений та його знайомий були залучені представником ЗС РФ до конфіденційного співробітництва з метою отримання розвідувальних даних.

За даними правоохоронців, чоловіки за грошову винагороду відправляли йому за допомогою одного з месенджерів фото та відео місць дислокації військових підрозділів ЗСУ та інших військових формувань, про кількість їхнього особового складу, а також кількість військової техніки та її переміщення на території міста Шостка та Шосткинського району Сумської області.

The post До 15 років ув’язнення засудили бойовика, який розвідував позиції ЗСУ на Запорізькому напрямку first appeared on Новини України - #Букви.

Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я