Поиск города

Ничего не найдено

Російська армія зосередила свої зусилля на донецькому напрямку, на інших ділянках фронту просування окупантів призупинено

0 1825

В МИД России заявили о подготовке Киевом новых провокаций

Шойгу отчитался об освобождении населенных пунктов в ДНР

Мария Захарова предупредила о провокации Киева 

Російська армія зосередила свої зусилля на донецькому напрямку, на інших ділянках фронту просування окупантів призупинено

Російські окупанти зосередили свої наступальні зусилля на донецькому напрямку, повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

"Основні зусилля противник зосередив на донецькому напрямку, де застосовував авіацію, артилерію та міномети… З метою покращення тактичного положення в окремих районах ворог активізував наступальні та штурмові дії", — йдеться в повідомленні Генштабу, оприлюдненому у фейсбуці в четвер.

Водночас на інших ділянках фронту просування окупантів призупинено.

Зокрема, на слобожанському напрямку противник основні зусилля зосереджував на утриманні зайнятих позицій і недопущенні просування Сил оборони вглиб тимчасово зайнятої території. В окремих районах намагався проводити безуспішні контратаки з метою відновлення втрачених позицій.

Тривають бойові дії в районах населених пунктів Тернова та Борщова. Ворог здійснює посилену повітряну розвідку.

На волинському та поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури з території Білорусі.

На сіверському напрямку противник продовжує обладнання додаткових вогневих позицій та захисних споруд у прикордонних районах Брянської та Курської областей. З метою уточнення положення наших підрозділів, позицій артилерії та маршрутів висування ворог здійснював повітряну розвідку за допомогою БПЛА.

Ворог обстріляв з артилерії та мінометів прикордонні населені пункти Сумщини: Есмань, Сопич та Середина-Буда.

На слов'янському напрямку противник здійснював обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Пришиб, Грушуваха та Богородичне.

У районі Сєвєродонецька противник вів штурмові дії, зазнав втрат та відійшов на раніше зайняті позиції. Тривають бойові дії в районі населеного пункту Тошківка.

Окупанти проводили наступальні дії в районі населеного пункту Олександропіль (до 2016 року – Розівка) Ясинуватського району та намагалися покращити тактичне положення в районах населених пунктів Пилипчатине, Дружба і Трипілля. Успіху не мають.

На авдіївському напрямку за підтримки артилерії ворог вів штурмові дії в районі Новобахмутівки, успіху не має, зазнав втрат і відступив.

На курахівському напрямку противник за підтримки реактивної артилерії та важких вогнеметних систем вів наступ у районах населених пунктів Степове, Славне та Мар'їнка, успіху не має.

У лиманському напрямку ворог наступальних дій не проводив, обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Озерне та Лиман.

На південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Під прикриттям вогню мінометів та ствольної артилерії продовжував заходи інженерного обладнання позицій. Посилив угруповання підрозділами радіоелектронної боротьби.

У Бессарабському операційному районі біля Придністровського регіону Республіки Молдова обстановка змін зазнала.

Теги: #генштаб #війна #зведення


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я