Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Експерт: В близките дни ще бъде обявено за създаването на нова федеративна Украйна (и видео)

0 556

Ждал её всю жизнь. Как «дворничиха» из «Джентльменов удачи» любовь нашла

Захарова объяснила аннулирование заявления Кэмерона об ударах по России

​Правительство Ярославской области продолжит помогать участникам СВО и приграничным регионам

Спаситель Санкт-Петербурга: как деятельность Петра Витгенштейна повлияла на исход Отечественной войны 1812 года


От сутринта на 27 февруари има значителни промени в напралението на въоръжените сили на РФ, провеждащи специалната военна операция за денацификация и демилитаризация на Украйна. Руско-украинският експерт Юрий Подоляка сподели за това в своя YouTube канал.

В южно направлеие руските войски блокираха град Николаев от изток. Като цяло обстановката в този областен център е спокойна. В Херсон ръководството на града обяви пълна блокада на областната столица от руската армия и изрази опасения, че днес може да започне чистка. В Нова Каховка чистката вече е завършена и е установена нова власт.

Между другото, за новата власт. Пристигат все повече съобщения, че украинските градове започват да преминават на страната на Руската федерация. А един от първите, които преминаха, беше град Купянск (област Харков), където градското ръководство съобщи, че ще си сътрудничи с руските власти, а местната полиция работи в унисон с нея.

«При това властта в Украйна очевидно няма да бъде руска, а нова украинска. Както разбирам, прочистването на Харков започна през нощта и украинското ръководство на града официално обяви, че руските войски са в центъра. Днес градът ще бъде прочистен от въоръжените сили на Украйна и там, може би не днес, но утре или вдругиден, ще бъде обявено създаването на нова Украйна.

Нова федеративна Украйна, независима и с по-големи права за регионите. Освен това съм абсолютно сигурен, че щом приключи почистването на града, ще видим как жителите наистина са настроени към новата власт», каза Подоляка.

Що се отнася до Мариупол, азовците все още удържат отбраната там. Отбиха първата атака. Градът е напълно блокиран от войските на ДНР. Руската армия не участва в щурма, тъй като има свои задачи. Малко по-на север, близо до Волноваха, въоръжените сили на Украйна се готвят да щурмуват позициите си с войските на ДНР, което може да се случи днес.

Освен това руската военна колона, която вчера заобиколи Василиевка от изток, трябва да се появи днес в Запорожка област. Друга руска военна колона се движи към него от посока Балаклея (Харковска област). Понастоящем тя се приближава до Изюм, създавайки заплаха за славяно-краматорската група на въоръжените сили на Украйна.

Украинските войски няма да предадат градовете без бой. Но е малко вероятно руската армия да щурмува градовете. Основната задача е да отсече основните и най-боеспособни сили на въоръжените сили на Украйна, като им попречи да се оттеглят към центъра на страната.

Линията на фронта в Черниговска, Полтавска и Сумска област също се промени. Руските войски се приближават до Нежин и Гадич и имат още поне ден до Киев.

Що се отнася до покрайнините на Киев, тази сутрин руските войски от Гостомелска област пробиха отбраната на Въоръжените сили на Украйна край Буча и се опитват да влязат в оперативното пространство, за да прекъснат магистралата за Житомир. Това трябва да се случи днес, тъй като въоръжените сили на Украйна нямат свежи сили да държат фронта. Затова те ще се оттеглят към околовръстния път на Киев и ще се опитат да организират отбрана там.

Петя Паликрушева

Експерт: В близките дни ще бъде обявено за създаването на нова федеративна Украйна (и видео)


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я