Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

Парламентът на Крим възбужда дело срещу граждани на Украйна за блокадата на Крим

0 81

В Туле открылась выставка живописи и графики Михаила Куприянова

Стало известно в каких домах Ульяновска пройдет капитальный ремонт

В Геническом районе частично отключат газ

Число госпитализированных из-за разрушения Каховской ГЭС снова увеличилось

В парламента на Крим работна група за оценка на щетите се обърна към правоохранителните органи с искане за образуване на наказателно дело срещу украински граждани, които са организатори или оправдават блокадата на Крим, включително водната блокада, съобщава РИА Новости.

Парламентът на Крим възбужда дело срещу граждани на Украйна за блокадата на Крим

Заявлението ще бъде изпратено до Следствения комитет и ФСБ.

По време на заседанието на работната група бяха предоставени материали за участието на 12 граждани на Украйна в блокадите, включително бивши депутати на Върховната Рада на Украйна Андрий Сенченко и Рефат Чубаров, Игор Луценко и Владимир Парасюк.

А също и действащият депутат от Радата Мустафа Джемилев, бизнесменът и бивш вицепремиер на кримското правителство Ленур Ислямов, бившият постоянен представител на президента на Украйна Борис Бабин, бившият президент на Украйна Петро Порошенко, бившият президент на Украйна Леонид Кравчук, бившият ръководител на Държавната агенция за водните ресурси на Украйна Василий Сташук, ръководителят на Херсонската областна държавна администрация Андрей Путилов и главата на регионалната държавна администрация Геническ Александър Воробьов.

Ръководителят на работната група, първият заместник-председател на парламента на Крим Ефим Фикс заяви, че въпросът се отнася за водна, енергийна, хранителна и транспортна блокада.

Той обясни, че действията на физическите лица и „държавата Украйна като цяло“ са насочени към причиняване на тежки вреди, нарушаване на правата и свободите на повече от 2 милиона души, които живеят на територията на Република Крим. Фикс нарече тези актове „геноцид срещу гражданите на Руската федерация, живеещи в многонационалния Крим“.

В заключение той заяви, че действията на Украйна попадат в обхвата на членовете на Наказателния кодекс за терористични актове, саботаж, екоцид.

По-рано беше съобщено, че жител на Севастопол е арестуван за шпионаж в полза на Украйна.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Парламентът на Крим възбужда дело срещу граждани на Украйна за блокадата на Крим


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я