Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

У Дніпрі чоловіку дали 10 років за роботу на окупантів

0 1759

В Сокольники рвётся гад! В московском метро запускают экскурсии с рассказами про строительство подземки с советских времён до 2024 года

ВКС России нанесли удары по скоплению наступающих сил ВСУ у Клещеевки, бойцы отразили атаки у Артёмовска (ВИДЕО)

Суд Москвы продлил до 6 октября срок ареста обвиняемого в покушении на писателя Прилепина

Писатель Захар Прилепин опубликовал первое видео, где самостоятельно стоит на ногах

У  Дніпра суд визнав чоловіка засудили на 10 років за  сприяння злочинній організації. Відповідний вирок виніс Індустріальний районний суд.

З першого дня повномасштабного вторгнення зловмисник погодився інформувати про ЗСУ вітчима, який є учасником незаконного збройного формування «100 ОМСБр ДНР».

Останній у 2015 році засуджувався Новозаводським райсудом Чернігова за участь або сприяння терористичній організації (ч.1 ст. 258-3 КК). Його помилували та обміняли.

Затриманий виявився уродженцем росії, але з українським громадянством. Початково його звинуватили у державній зраді, але потім перекваліфікували обвинувачення на сприяння терористичній організації.

У березні 2022 року чоловік переслав вітчиму дані про розміщення військових підрозділів ЗСУ на території колишнього заводу. Обвинувачений підтвердив, що передавав вітчиму про ці позиції, однак кому той передавав інформацію далі він не знає та чи пов’язаний родич із росією, чи «ДНР» йому не відомо.

У судовому засіданні чоловік вину не визнав і говорив, що нічого не знімав на телефон та нікому не передавав інформацію про розташування військових. А з вітчимом він з ним не бачився десь із 2008-2009 років, однак періодично спілкувався телефоном. Також підсудний заявив про його незаконне затримання, катування, про погрози фізичною розправою з боку правоохоронних органів, про незаконне вилучення телефону і внесення туди інформації, до якої він відношення не має.

При огляді телефону обвинуваченого у месенджері Telegram виявлено, зокрема, таке листування:

  • — На выезде в сторону Дружковка поставили 2 БТР, много укропов с оружием, окопались суки.
  • — Где относительно поста ГАИ? Окопались сами или и технику?
  • — С правой стороны 200 м, сами дураки, техника стоит по сторонам.
  • — Напротив ГАИ через дорогу?
  • — Да, там.

Під час експерименту ні підозрюваний, ні захисник не висловлювали скарг на дії працівників правоохоронних органів. Все фіксувалось на відео, при перегляді якого у суду не виникло сумнівів щодо добровільності надання показань.

Вироком Новозаводського районного суду міста Чернігова вітчима обвинуваченого засуджено за ч. 1 ст. 258-3 КК із покаранням у виді 5 років позбавлення волі. Із вироку вбачається, що чоловік провину визнав в повному обсязі. Ухвалою Чернігівського апеляційного суду скаргу засудженого на вирок залишено без задоволення, тобто вирок набрав законної сили.

Відповідно до вимоги СБУ від 14.09.2022 року та довідки, за розпорядженням Міністерства юстиції  від 05.12.2017 року для забезпечення виконання Мінських домовленостей вітчим був звільнений 27.12.2017 року на підставі Указу Президента України про помилування та обміняний між Україною та Росією. Суд враховує цю інформацію як таку, що свідчить про злочинність дій обвинуваченого і сприяння ним терористичній організації.

Запись У Дніпрі чоловіку дали 10 років за роботу на окупантів впервые появилась 368.media.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я