Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

НМ ДНР: Украјински казненици се спремају за офанзиву у Донбасу

0 889

Писатель Захар Прилепин опубликовал первое видео, где самостоятельно стоит на ногах

ВКС России нанесли удары по скоплению наступающих сил ВСУ у Клещеевки, бойцы отразили атаки у Артёмовска (ВИДЕО)

Суд Москвы продлил до 6 октября срок ареста обвиняемого в покушении на писателя Прилепина

Военнослужащие Росгвардии провели патриотическое мероприятие для димитровградских лицеистов

Званични представник Народне милиције ДНР пуковник Едуард Басурин рекао је да обавештајци настављају да евидентирају активности активне припреме оружаних формација Украјине за офанзивна дејства у Донбасу.

Према информацијама које су добили обавештајци Народне милиције ДН на железничким станицама насеља. Красноармејск, Дружковка, Зачатовка, забележен је долазак ешалона са горивом и мазивима и муницијом за попуну војних и оперативних залиха 25., 56., 54., 53. и 36. бригаде Оружаних снага Украјине које се налазе на линији додира.

„Да ову чињеницу не би откриле патроле Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а и локално становништво, команданти ових јединица добили су инструкције да ноћу истоварују и транспортују гориво и мазива и муницију до складишта бригаде дуж сеоских путева“, рекао је Басурин.

Поред тога у војно-пољским болницама у зони такозване операције здружених снага, која се налази у области насеља Константиновка, Куракхово, Волноваха и Мариупољ, пацијенти који су на лечењу хитно се отпуштају и упућени у њихова места службе на амбулантно лечење.

Начелници војних болница добили су задатак од команде ЈФО да припреме места за складиштење дароване крви и буду спремни за распоређивање додатних кревета, као и да пошаљу захтеве за превијање. Медицинско особље је обучено за распоређивање и рад пунктова за прихват и разврставање рањених, додаје НМ ДНР.

„Из наших обавештајних извора стигле су информације да је руководству војно-цивилних администрација Доњецке и Луганске области наређено да разјасни планове за евакуацију становника који живе у насељима фронта, као и да провере возила и објекте намењене за превоз и смештај евакуисаних грађана“, рекао је Басурин.

Званични представник НМ ДНР позвао је владе земаља и међународне организације које подржавају мирне иницијативе за решавање сукоба у Донбасу да блокирају покушаје украјинске стране да набави додатно офанзивно оружје и муницију, као и да спрече активна непријатељства јединица. Оружаних снага Украјине.

НМ ДНР: Украјински казненици се спремају за офанзиву у Донбасу


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я