Мы в Telegram
Добавить новость
< >

Поиск города

Ничего не найдено

На Миколаївщині офіцер ЗСУ, який на смерть збив солдата, отримає 8 років ув’язнення

0 552

Боеприпас сдетонировал в руках: два жителя Николаевской области получили множественные ранения

Тематические ландшафтные композиции украсили полосу отвода в Мосузле

Появились данные об уровне радиации в Николаеве и области

В Николаеве – наивысший класс пожарной опасности: какова ситуация в других городах

На Миколаївщині старшого лейтенанта ЗСУ Олега Гусака засудили до 8 років позбавлення волі за смертельну ДТП на блокпосту, де загинув солдат. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Баштанського райсуду Миколаївської області за ч.3 ст. 286-1 КК.

Командир взводу управління 1-ї протитанкової артилерійської батареї Олег Гусак скоїв злочин 23 жовтня 2022 року. Чоловік у стані алкогольного сп’яніння на FordFocus рухався по автодорозі «Березнигувате — Баштанка» в напрямку від смт Березнегувате. В районі блокпоста він збив військовослужбовця. Солдат перелетів через окопи та впав на іншій бік дороги. Чоловік загинув на місці ДТП.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений винним себе у вчиненні даного кримінального правопорушення визнав. Офіцер з колегою почали вживати алкоголь в його автомобілі. Особисто він випив лише один келих алкоголю, оскільки в нього почався головний біль через отриману напередодні контузію. В подальшому наливаючи алкоголь товаришу, собі в келих він наливав лише безалкогольний напій. Після вживання алкогольних напоїв запропонував поїхати до Баштанки, на що він погодився. По дорозі до  декілька разів вони зупинялись через його головний біль. Перед блокпостом він зупинився на знак «СТОП», після чого почав різко набирати швидкість (близько 30-40 км/год.) та на його смугу руху раптово вибіг потерпілий, якого він збив. Потерпілий переходив з правого узбіччя на ліве.

Військовослужбовці світлові сигнали, зокрема ліхтарями, не подавали. Біля блокпосту починаючи рух він хоч і змістився лівіше, але все одно рухався по своїй смузі руху. Після дорожньо-транспортної пригоди вони буди затриманні та доставлені до медичного закладу м. Миколаєва, де пройшли освідування за допомогою приладу «Драгер», зразки біологічних матеріалів в нього не відбирались. У вчиненому кається, позов визнає частково в розмірі 400 тис. гривень.

Допитаний в якості свідка військовослужбовець пояснив, що він разом з загиблим знаходилися на добовому наряді на кулеметній позиції. Він почув звук різкого гальмування автомобіля, а потім удар. Підбігши до блокпосту помітив, зокрема, труп. Через деякий час приїхали працівник поліції. Від осіб, де зокрема стояв Гусака було відчутно запах алкоголю.

Суд вирішив визнати винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 286-1 КК  та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на вісім років з позбавленням права керувати транспортними засобами на вісім років. З нього також стягнуть один мільйон гривень відшкодування заподіяної моральної шкоди.

 

Запись На Миколаївщині офіцер ЗСУ, який на смерть збив солдата, отримає 8 років ув’язнення впервые появилась 368.media.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я