Поиск города

Ничего не найдено

Громадськість не знає, що там відбувається – це ненормально, – юрист про приватизацію "Більшовика"

0 583
Громадськість не знає, що там відбувається – це ненормально, – юрист про приватизацію

"Очередная диверсия против русских". Теперь скандал в Новгородской области

Бастрыкину доложат о деле хирурга, который мог калечить пациентов

Автобус «Николаев-Киев» попал в ДТП возле Жашкова

Садовод Жашкова: из-за заморозков в майские праздники не стоит высаживать рассаду

Наразі вже відомо про велику кількість проблем – борги, відкриті конфлікти, судові тяганини з власниками та орендарями приміщень і т.і. – які автоматично дістануться майбутньому власнику Першого київського машинобудівного заводу (ПКМЗ, екс-"Більшовик"), але надалі їх може виявитися ще більше, адже процес приватизації і його висвітлення складно назвати прозорими. Про це заявив адвокат Павло Об’єдков.

"На мій погляд, це вже велика проблема, коли у судових процесах задіяні орендарі. І коли при продажу державні органи посилаються майже на секретність і не хочуть давати матеріали пресі. І ця проблема даватиме про себе знати у подальшому. Якби все було чисто – навіщо приховувати? Зі свого досвіду можу сказати, що всюди, де секретність, де приховують і лякаються журналістів – щось "хімічать". Я за більшу відкритість. Але як існували "сірі" чи "темні" плями у нашому житті – так вони і існують. Громадськість не може подивитися, що там відбувається. Я вважаю, що це ненормальна ситуація", – сказав юрист.

Павло Об’єдков переконаний, що незалежно від того, хто стане новим власником "Більшовика", права трудового колективу мають бути дотриманими.

"Не треба бути юристом, щоб розуміти, що той же варіант переведення підприємства до Жашкова – це знущання над людьми. Але економічна ситуація складна, і люди будуть погоджуватися на будь-які умови, щоб вижити та не опинитися на вулиці", – підкреслив Об’єдков.

Юрист закликав громадськість і ЗМІ не бути байдужими щодо цих питань, а також побажав наснаги у відстоюванні прав трудового колективу.

"При такій увазі до приватизації цього об'єкту всі –  і президент, і преса – мають включатися до вирішення питання захисту інтересів трудового колективу,  і тримати його на контролі", – резюмував Павло Об’єдков.

Нагадаємо, проведення аукціону з продажу ПКМЗ у рамках програми Велика приватизація заплановано на 27 жовтня 2021 року. Стартова ціна 100% акцій АТ "ПКМЗ" визначена на рівні 1,39 млрд грн.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я