Поиск города

Ничего не найдено

Ліки українських фармвиробників відповідають світовим стандартам, - Український медичний клуб

0 17
Ліки українських фармвиробників відповідають світовим стандартам, - Український медичний клуб

Реальный технический сбой или зависть — участники лотереи намекают на её нечестность

Окупанти завдали удару авіабомбою по Золочівській громаді на Харківщині: поранено 56-річного чоловіка

По меньшей мере 75 французских наемников погибли, получили ранения или вернулись во Францию с начала СВО

"Было и нету?" Наши перестали работать "в ответ на" и взялись за дело всерьез

Український медичний клуб зазначає, що ліки українських фармацевтичних виробників відповідають світовим стандартам.

Про це йдеться в публікації "Шляхом ліків. Як випустити мільйон таблеток і жодного разу не помилитися" на сайті видання "Ліга.Бізнес".

"Близько 70% ліків, які продаються в Україні — вітчизняного походження. Якість виробництва в нас досить висока, і якість ліків теж, — великі фармвиробники дотримуються високих стандартів. Так, українське виробництво — це переважно генерики, в нас мало оригінальних препаратів. Але в усьому світі так: генериків кругом більше. І принципово я, як лікар, вживаю українські ліки і рекомендую вживати своїм пацієнтам", — сказав президент Українського медичного клубу Іван Сорока.

Українські фармацевти також зазначають, що вітчизняна продукція не відрізняється від імпортної, бо виробник має належні виробничі стандарти та доказову базу для своїх лікарських засобів.

За словами директора з якості компанії "Фармак" Ольги Олексійчук, сьогодні як в Україні так і в світі належна якість фармацевтичних препаратів забезпечується на двох великих етапах: перший — його розробка, другий — серійне виробництво та подальший життєвий цикл.

"Система забезпечення якості містить багато складових, що пов’язані з матеріально-технічною базою, приміщеннями, обладнанням, устаткуванням, приладами та іншими факторами, які впливають на якість продукції. Це розвинена система документації, яка дозволяє оцінити найменші зміни у виробничому процесі та їх вплив на кінцеву продукцію, а також прийняти рішення про наші подальші дії", — сказала Олексійчук.

За її словами, особлива увага на виробництві приділяється чистоті, при цьому рівень чистоти постійно контролюється спеціальними методами.

В компанії "Фармак", де загалом працює понад 2800 співробітників, 250 займаються питаннями забезпечення та контролю якості.

У свою чергу керівник департаменту управління якості компанії "Фармак" Людмила Устьянцева зазначила, що українське законодавство у сфері регуляції фармринку, вже майже двадцять років йде шляхом гармонізації з європейським.

При цьому Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками України здійснює регулярні перевірки виробників лікарських засобів на відповідність стандартам галузі, а також контролює ліки в мережі їх реалізації.

Крім того, якщо українські виробники постачають свою продукцію на зовнішні ринки, то вони отримують підтвердження належного рівня своєї системи якості та виробництва і від європейського регулятора.

""Фармак", наприклад, експортує близько 25% своєї продукції. Вона йде до Німеччини, Польщі, Франції, Великобританії, Швеції, Ізраїлю та інших країн світу. Для цього компанія має сертифікати належної виробничої практики від регуляторних органів Хорватії, Польщі та Німеччини. Буквально цього тижня, наприклад, компанія закінчила перекваліфікацію свого препарату "Дексаметазон" для ін’єкцій у ВООЗ, і він був включений у перелік ліків, що застосовуються під час лікування ускладнень, викликаних COVID-19", - зазначається в публікації.

Як повідомляли Українські Новини, 2019 рік "Фармак" закінчив із прибутком 1,056 млрд гривень, при цьому виручка компанії досягла 6,542 млрд гривень.

Продукція компанії "Фармак" експортується в більш ніж 20 країн світу, в портфелі компанії налічується 220 продуктових досьє.

На підприємстві функціонують 20 виробничих ліній, які відповідають вимогам GMP.

14 виробничих ліній сертифіковані європейським регуляторним органом.

З 2015 року в "Фармак" працює власний комплекс з виготовлення субстанцій (департамент з виробництва АФІ) в місті Шостка, планова потужність якого становить 100 тонн субстанцій на рік.


Читайте также

Загрузка...

Загрузка...
Новости последнего часа со всей страны в непрерывном режиме 24/7 — здесь и сейчас с возможностью самостоятельной быстрой публикации интересных "живых" материалов из Вашего города и региона. Все новости, как они есть — честно, оперативно, без купюр.



News-Life — паблик новостей в календарном формате на основе технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, тематического отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public. News-Life — ваши новости сегодня и сейчас. Опубликовать свою новость в любом городе и регионе можно мгновенно — здесь.
© News-Life — оперативные новости с мест событий по всей Украине (ежеминутное обновление, авторский контент, мгновенная публикация) с архивом и поиском по городам и регионам при помощи современных инженерных решений и алгоритмов от NL, с использованием технологических элементов самообучающегося "искусственного интеллекта" при информационной ресурсной поддержке международной веб-группы 123ru.net в партнёрстве с сайтом SportsWeek.org и проектом News24.


Владимир Зеленский в Украине


Светские новости



Сегодня в Украине


Другие новости дня



Все города России от А до Я